Ohmydish.nl


Gemarineerde procureur (varkensnek)

Verwen jezelf met een sappig stuk procureur, ofwel varkensnek. Dit recept maakt 2 kg vlees, dus genoeg om een heel gezin te voeden!

Gemarineerde procureur (varkensnek)
40 minuten 14 personen Hoofdgerechten
Gemarineerde procureur (varkensnek)

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 kg procureur (varkensnek)
  • 50 ml balsamico azijn
  • 10 ml ahorn siroop
  • 50 gram bruine suiker
  • 50 gram mosterd
  • 50 gram appelstroop
  • 3 flinke eetlepels 5 Chinese kruidenpoeder
  • 10 gram cayenne peper of chili poeder
  • 1/2 fles bier
  • Olijfolie van goede kwaliteit
Gemarineerde procureur (varkensnek) ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Een grote oven schaal waar 2 kg vlees in past
  • Oven
  • Plastic huishoudfolie
  • Grote grillpan
  • Koksmes en een grote (houten) snijplank
  • Grote kom
  • Keuken thermometer

Bereiden

40 minuten 14 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gemarineerde-procureur-varkensnek


Voorbereiding -- 10 minuten + 1 dag wachten

Meng alle ingrediënten in de grote kom, behalve de olijfolie en het vlees zelf. Plaats de procureur (varkensnek) in de oven schaal en giet de saus eroverheen.

Dek af met huishoudfolie en plaats de schaal in je koelkast, wacht tenminste een dag zodat de marinade goed in het vlees kan intrekken.

Draai het vlees na 10-12 uur om ervoor te zorgen dat de marinade goed verdeeld wordt over het vlees. 

Gemarineerde procureur (varkensnek)
Gemarineerde procureur (varkensnek)

Bakken van de gemarineerde procureur -- 30 minuten + ~2 uur bak tijd

Verwarm je oven voor op een temperatuur van 80 graden Celsius. Haal de gemarineerde procureur uit de koelkast en wacht totdat je oven op de juiste temperatuur is.

Wanneer dit het geval is, bak je de varkensnek (met de marinade) totdat deze een interne temperatuur heeft van tenminste 62 graden Celsius. Meet dit met de keuken thermometer. Deze waarde zorgt ervoor dat het vlees goed gebakken en bovendien erg mals is!

Haal het vlees uit de oven (nadat deze op temperatuur is) en snijd deze in niet zo heel dikke stukken. Wrijf de stukken procureur in met elk een klein scheutje olijfolie. Verhit een grillpan totdat deze heel erg heet is.

Grill de varkensnek plakken ongeveer 5 minuten per kant, afhankelijk van hoe dik je de plakken hebt gesneden. Het bakken zorgt voor veel rook, raadzaam is om je afzuigkap vast aan te zetten voor het bakken.

Haal het vlees uit de grillpan en plaats deze op een groot bord, wacht tenminste 5 minuten voordat je deze serveert. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
14 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.