Gloeiend hete gekarameliseerde peren met kaneel zijn heerlijk met een flinke schep (vanille) ijs erbij. Klaar in 20 minuten.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 17-06-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Was de peren en gebruik een klein mesje om de peren in 4 delen te snijden. Je kunt de peren eerst schillen, maar dat is niet perse noodzakelijk. Haal de kern dan uit de peren met behulp van het kleine mesje.
Verhit de middelgrote bakpan op middel-hoog vuur. Voeg ongeveer 10 eetlepels honing in de hete pan. Laat de honing een minuut of 2 opwarmen, roer er dan 4 eetlepels suiker doorheen.
Gebruik hiervoor een hittebestendige lepel om te voorkomen dat je jezelf brandt. Roer tot de honing en suiker samensmelten en begint te karameliseren. Plaats de stukken peer in de bakpan met hete vloeistof.
Pas op daar het honing en suiker mengsel heel erg heet geworden is! Laat de peren 5 minuten lang in de hete honing liggen, bak elke kant van de peren tenminste 5 minuten lang.
Herhaal totdat alle peren mooi gebakken zijn, de peren zullen dan zacht geworden zijn. Serveer de gekarameliseerde peren direct en bestrooi met een beetje kaneel bovenop.
Deze gekarameliseerde peren zijn heerlijk met een flinke schep (vanille) ijs. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.