Gekarameliseerde lychees
😍 14 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Gekarameliseerde lychees vegetarisch

Zoete gekarameliseerde lychees met een vleugje kaneel is een heerlijk dessert. Recept voor 2 personen, klaar in 15 minuten.

15 minuten
2 personen

Recept gekarameliseerde lychees

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept gekarameliseerde lychees allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-01-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
15 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 180 graden celsius. Pel dan alle lychees met behulp van een schilmesje. Haal dan de lychees van de noot af, probeer deze zo heel mogelijk te houden.

Dit toetje ziet er mooier uit als alle lychees nog intact zijn. Mocht je het pellen te moeilijk vinden, dan kun je ervoor kiezen om lychees te kopen die al gepeld en van de noot afgehaald zijn.

Vaak hebben deze dan wel minder smaak. Meng de gepelde lychees met boter, kaneelpoeder en honing. 

Gekarameliseerde lychees
Gekarameliseerde lychees

De gekarameliseerde lychees afmaken – 10 minuten

Plaats de ovenschaal in de oven en bak de lychees 10 minuten lang. Je zult merken dat de honing en boter gaan karameliseren, en de geur die daar vanaf komt is heerlijk!

Meer is er niet nodig om deze heerlijke gekarameliseerde lychees te maken. Je kunt dit dessert serveren met wat ijs en/of slagroom. Eet smakelijk!

Wat vind je hiervan?

14 waarderingen
😍
14
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
164.07 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
25.95 g
25.13 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
6.32 g
4.06 g
Eiwitten
0.51 g
Vezels
0.58 g
Natrium
3.03 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
7.5 lychees 30.38 6.75 g 6.30 g 0.11 g - 0.34 g 0.45 g 0.75 mg 0.15 mg 3.75 mg 7.50 mg 67.50 mg 13.13 mg 0.06 mg 0.07 mg - - 14.63 mg - - 0.02 mg 0.02 mg 0.02 mg - - - - -
0.5 eetlepel boter melk 55.13 0.05 g 0.05 g 6.19 g 4.05 g 0.05 g - 0.38 mg 0.01 mg 0.98 mg 0.15 mg 1.13 mg 1.50 mg - 0.01 mg - - - 0.09 mg 0.08 mg - - - - - - - -
1 eetlepel honing 77.00 18.88 g 18.78 g - - 0.10 g - 1.75 mg 0.33 mg 1.25 mg 0.50 mg 12.50 mg 5.00 mg 0.02 mg 0.15 mg - - 0.80 mg - - - 0.01 mg 0.01 mg - - - - -
0.25 theelepel kaneelpoeder 1.57 0.28 g - 0.02 g 0.01 g 0.02 g 0.13 g 0.15 mg 0.19 mg 6.00 mg 0.30 mg 2.50 mg 0.30 mg - 0.01 mg - - 0.15 mg - - - - - - - - - -
    164.07 25.95 g 25.13 g 6.32 g 4.06 g 0.51 g 0.58 g 3.03 mg 0.67 mg 11.98 mg 8.45 mg 83.63 mg 19.93 mg 0.08 mg 0.23 mg - - 15.58 mg 0.09 mg 0.08 mg 0.02 mg 0.03 mg 0.03 mg - - - - -
0 reacties op "Gekarameliseerde lychees"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.