Ohmydish.nl


Gekarameliseerde lychees

Zoete gekarameliseerde lychees met een vleugje kaneel is een heerlijk dessert. Recept voor 2 personen, klaar in 15 minuten.

Gekarameliseerde lychees
15 minuten 2 personen Toetjes
Gekarameliseerde lychees

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 15+ lychees
  • 1 eetlepel boter op kamertemperatuur
  • 2 eetlepels honing
  • Halve theelepel kaneelpoeder

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Ovenschaal
  • Oven
  • Schilmesje

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

15 minuten 2 personen Toetjes

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gekarameliseerde-lychees


Voorbereiding -- 5 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 180 graden celsius. Pel dan alle lychees met behulp van een schilmesje. Haal dan de lychees van de noot af, probeer deze zo heel mogelijk te houden.

Dit toetje ziet er mooier uit als alle lychees nog intact zijn. Mocht je het pellen te moeilijk vinden, dan kun je ervoor kiezen om lychees te kopen die al gepeld en van de noot afgehaald zijn.

Vaak hebben deze dan wel minder smaak. Meng de gepelde lychees met boter, kaneelpoeder en honing. 

Gekarameliseerde lychees
Gekarameliseerde lychees

De gekarameliseerde lychees afmaken -- 10 minuten

Plaats de ovenschaal in de oven en bak de lychees 10 minuten lang. Je zult merken dat de honing en boter gaan karameliseren, en de geur die daar vanaf komt is heerlijk!

Meer is er niet nodig om deze heerlijke gekarameliseerde lychees te maken. Je kunt dit dessert serveren met wat ijs en/of slagroom. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Geroosterde aardperen
Volgend recept →
Gevulde koeken

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.