Zoete gekarameliseerde lychees met een vleugje kaneel is een heerlijk dessert. Recept voor 2 personen, klaar in 15 minuten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-01-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 180 graden celsius. Pel dan alle lychees met behulp van een schilmesje. Haal dan de lychees van de noot af, probeer deze zo heel mogelijk te houden.
Dit toetje ziet er mooier uit als alle lychees nog intact zijn. Mocht je het pellen te moeilijk vinden, dan kun je ervoor kiezen om lychees te kopen die al gepeld en van de noot afgehaald zijn.
Vaak hebben deze dan wel minder smaak. Meng de gepelde lychees met boter, kaneelpoeder en honing.
Plaats de ovenschaal in de oven en bak de lychees 10 minuten lang. Je zult merken dat de honing en boter gaan karameliseren, en de geur die daar vanaf komt is heerlijk!
Meer is er niet nodig om deze heerlijke gekarameliseerde lychees te maken. Je kunt dit dessert serveren met wat ijs en/of slagroom. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.