Zoete gekarameliseerde lychees met een vleugje kaneel is een heerlijk dessert. Recept voor 2 personen, klaar in 15 minuten.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gekarameliseerde-lychees
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 180 graden celsius. Pel dan alle lychees met behulp van een schilmesje. Haal dan de lychees van de noot af, probeer deze zo heel mogelijk te houden.
Dit toetje ziet er mooier uit als alle lychees nog intact zijn. Mocht je het pellen te moeilijk vinden, dan kun je ervoor kiezen om lychees te kopen die al gepeld en van de noot afgehaald zijn.
Vaak hebben deze dan wel minder smaak. Meng de gepelde lychees met boter, kaneelpoeder en honing.
Plaats de ovenschaal in de oven en bak de lychees 10 minuten lang. Je zult merken dat de honing en boter gaan karameliseren, en de geur die daar vanaf komt is heerlijk!
Meer is er niet nodig om deze heerlijke gekarameliseerde lychees te maken. Je kunt dit dessert serveren met wat ijs en/of slagroom. Eet smakelijk!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.