Ohmydish.nl


Gehaktballen gevuld met mozzarella

Verras iedereen eens door mozzarella in een gehaktbal te plaatsen. Super lekkere gehaktballen gevuld met mozzarella!

Gehaktballen gevuld met mozzarella
20 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Gehaktballen gevuld met mozzarella

Ingrediƫnten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 kg gehakt (wij gebruikten half-om-half)
  • 1 mozzarella bol
  • paneermeel
  • 1 ei
  • 2 uien
  • 3 knoflooktenen
  • theelepel gemalen chili
  • 2 blikken tomatenblokjes (800 gram)
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: verse basilicum
Gehaktballen gevuld met mozzarella ingrediƫnten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • grote kom
  • grote bakpan
  • oven
  • bakplaat met bakpapier
  • grote pan
  • vergiet
  • staafmixer

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

20 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gehaktballen-gevuld-met-mozzarella


Voorbereiding -- 15 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Breng een grote pan met water en zout aan de kook en voeg de spaghetti toe zodra het water kookt.

Pel en snijd de uien en knoflooktenen fijn. Gebruik je handen om het gehakt en de helft van de gesneden ui en knoflook te mengen. Voeg dan een ei en ongeveer 3 eetlepels paneermeel toe. Meng goed tot het gehakt niet meer uit elkaar valt, als dit wel nog zo is voeg je een beetje extra paneermeel toe. Breng op smaak met peper en zout en een halve theelepel chili poeder. Verdeel het gehaktmengsel in gelijke delen en snijd de mozzarella in kleine, maar niet te kleine, stukjes.

Rol het gehakt tot een gehaktbal en druk er een stukje mozzarella in, rol het vervolgens weer tot een mooie gehaktbal. Zorg dat de mozzarella in het midden zit, anders zal deze eruit lopen tijdens het bakken. Plaats de gehaktballen op de bakplaat en bak deze in de oven voor ongeveer 10 minuten.

Verhit ondertussen olijfolie in de grote bakpannen voeg de andere helft van de gesneden ui en knoflook toe. Voeg na ongeveer 2 minuten de tomatenblokjes toe. Laat het op laag vuur sudderen tot de ui zacht is geworden, dit zal ongeveer 10 minuten duren. Gebruik een staafmixer om een gladde en simpele tomatensaus te maken. Breng op smaak met peper en zout en een halve theelepel chili poeder.

Spaghetti met gehaktballen gevuld met mozzarella Spaghetti met gehaktballen gevuld met mozzarella

De gehaktballen gevuld met mozzarella afmaken -- 5 minuten

Kook de spaghetti in de grote pan tot deze al dente is. Zodra de gehaktballen en tomatensaus klaar zijn, meng je deze.

Giet de pasta af in het vergiet en verdeel over 4 borden. Verdeel er dan de gehaktballen met tomatensaus over en maak af met verse basilicum. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Zelf vanille roomijs maken

Winter recepten

Kook een heerlijkeĀ winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.