Verras iedereen eens door mozzarella in een gehaktbal te plaatsen. Super lekkere gehaktballen gevuld met mozzarella!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 09-07-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Breng een grote pan met water aan de kook en voeg de spaghetti toe zodra het water kookt. Pel en snijd de uien en knoflooktenen fijn.
Gebruik je handen om het gehakt en de helft van de gesneden ui en knoflook te mengen. Voeg dan een ei en ongeveer 3 eetlepels paneermeel toe. Meng goed tot het gehakt niet meer uit elkaar valt, als dit wel nog zo is voeg je een beetje extra paneermeel toe.
Breng op smaak met peper en zout en een halve theelepel chili poeder. Verdeel het gehaktmengsel in gelijke delen en snijd de mozzarella in kleine, maar niet te kleine, stukjes.
Rol het gehakt tot een gehaktbal en druk er een stukje mozzarella in, rol het vervolgens weer tot een mooie gehaktbal. Zorg dat de mozzarella in het midden zit, anders zal deze eruit lopen tijdens het bakken.
Plaats de gehaktballen op de bakplaat en bak deze in de oven voor ongeveer 10 minuten. Verhit ondertussen olijfolie in de grote bakpan en voeg de andere helft van de gesneden ui en knoflook toe.
Voeg na ongeveer 2 minuten de tomatenblokjes toe. Laat het op laag vuur sudderen tot de ui zacht is geworden, dit zal ongeveer 10 minuten duren. Gebruik een staafmixer om een gladde en simpele tomatensaus te maken.
Breng op smaak met peper en zout en een halve theelepel chili poeder.
Kook de spaghetti in de grote pan tot deze al dente is. Zodra de gehaktballen en tomatensaus klaar zijn, meng je deze. Giet de pasta af in het vergiet en verdeel over 4 borden.
Verdeel er dan de gehaktballen met tomatensaus over en maak af met verse basilicum. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.