Ben je ooit iemand tegengekomen die niet van ananas houdt? Gegrilde ananas is nog veel lekkerder! Sappig, zoet en lekker fris. Klaar in 20 minuten
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gegrilde-ananas
Gebruik een scherp mes om beide einden van de ananas te verwijderen. Pel de ananas door met je koksmes van boven naar beneden te snijden. Snijd nu de ananas in 4 stukken. Snijd het middelste deel van de ananas stukken over de lengte weg om de harde delen te verwijderen.
Verdeel nu de overgebleven stukken ananas in lange plakken. Snijd deze zo dik als je zelf wilt. Smelt boter in de middelgrote pan op lage hitte. Mix de lichte basterdsuiker door de boter totdat deze mooi glad is.
Zet het vuur uit en voeg de ananas stukken toe. Bedek de gehele stukken ananas met het boter en suiker mengsel.
Verhit je grillpan op hoog vuur. Wanneer deze goed heet is leg je de stukken ananas in de pan. Zorg voor wat ruimte tussen de ananas stukken, je kunt de stukken ananas het beste in delen bakken in plaats van alles tegelijk.
Gril de ananas aan beide kanten voor ongeveer 3 minuten, of totdat een mooi grill patroon te zien is. Serveer de gegrilde ananas stukken met bijvoorbeeld vanille ijs en/of geklopte slagroom en garneer met een munt blaadje. Smakelijk!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.