Friszure appel en rode bieten carpaccio
😍 14Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Friszure appel en rode bieten carpaccio vegetarisch

Erg verfrissend voorgerecht of salade, perfect voor een hete zomerdag. Een friszure appel en rode bieten carpaccio heeft heerlijke smaakcombinaties!

Recept friszure appel en rode bieten carpaccio
Friszure appel en rode bieten carpaccio ingrediënten

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-07-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
25 minuten

Tip: Voor een snelle versie kun je voorgekookte rode bieten gebruiken.

Voorbereiding – 10 minuten + wachttijd

Wij gebruikten hangop voor dit recept, maar je kunt voor een snelle versie ook kant-en-klare hangop of Griekse yoghurt gebruiken. De hangop is makkelijk zelf te maken, maar het kost wel tijd. 

Plaats een vergiet in een kom en leg de kaasdoek (of theedoek) in het vergiet en schenk de yoghurt erin. Je kunt de doek nu dicht maken met een touw, maar dit is niet noodzakelijk.

Plaats de yoghurt in de koelkast, op deze manier zal het vocht uit de yoghurt opgevangen worden in de kom. Controleer na een paar uur of het vocht de kaasdoek niet aanraakt, gooi het vocht weg en zet nog wat langer in de koelkast.

Het allerlekkerste is om de yoghurt een nacht lang in de koelkast te laten uitlekken.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Wij gebruikten rode bieten uit onze moestuin, dus die hebben een flinke schrobbeurt nodig om al het zand en vuiligheid te verwijderen.

De bladeren kun je gebruiken in een ander recept, het is te gebruiken net zoals spinazie. Als salade of uit de wok. Wikkel de bieten, zonder bladeren, in aluminiumfolie.

Je hoeft ze niet apart in te pakken! Rooster de rode bieten ongeveer een uur, of tot ze zacht genoeg zijn. 

Friszure appel en rode bieten carpaccio
Friszure appel en rode bieten carpaccio

Friszure appel en rode bieten carpaccio afmaken – 15 minuten

Zodra de bieten gaar zijn, kun je ze heel gemakkelijk schillen wanneer ze voldoende afgekoeld zijn om met je handen vast te pakken. Haal de hangop uit de kaasdoek of theedoek en meng goed met 2 eetlepels honing.

Nu hoef je alleen nog maar de rode bieten en appels in zo dun mogelijke plakjes te snijden en te verdelen over de borden.

Onze bieten waren zo vers dat ze onze handen en alles erg roze kleurde, dus wees daar voorzichtig mee. Nadat je de appel hebt gesneden zul je deze zo snel mogelijk moeten eten aangezien deze snel bruin zal kleuren.

Breng de rode bieten en appel plakjes op smaak met peper en zout. Besprenkel met een beetje olijfolie en balsamico crème. Maak het bord af met 3 kleine quenelles honing hangop, rucola en basilicum cress.

Als je geen cress hebt, kun je ook gewone basilicum blaadjes gebruiken. Eet smakelijk!

Tips!

Kan ik de hangop vervangen?

Voor een snellere versie kun je de hangop vervangen door bijvoorbeeld zure room of crème fraîche.

Welke bieten voor een bietencarpaccio?

Behalve de standaard rode bietencarpaccio kun je ook carpaccio maken van gele bieten of chioggia bieten. 

Wat vind je van dit recept?

14 waarderingen
😍
14
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Friszure appel en rode bieten carpaccio"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.