Frambozencake
😍 3Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Frambozencake vegetarisch

Een lichte, fruitige frambozencake met blauwe bessen. Heerlijk als toetje, recept voor 8 personen. Deze frambozencake is in een uur tijd klaar.

1 uur
8 personen
Frambozencake ingrediënten
Recept frambozencake

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-09-2014, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 10-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
50 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 10 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Scheid het eigeel van het eiwit. Klop het eigeel met 75 gram suiker luchtig op. Klop dan de eiwitten met 75 gram suiker luchtig op.

Meng cacaopoeder, bloem en bakpoeder samen en voeg toe aan het eigeel-mengsel. Gebruik een siliconen spatel om de eiwitten 1 voor 1 toe te voegen aan het beslag.

Bedek een bakvorm met bakpapier. Voeg het mengsel toe aan de bakvorm en bak 20 minuten lang in de voorverwarmde oven. Laat de cake na het bakken volledig afkoelen. 

Frambozencake
Frambozencake

De frambozencake afmaken – 50 minuten

Week de gelatineblaadjes in koud water. Verwarm de rode vruchten samen met het water en suiker. Pureer met behulp van een staafmixer en haal de rode vruchten dan door een fijne zeef.

Los de blaadjes gelatine op in het pannetje en laat het mengsel afkoelen. Meng de roomkaas en de mascarpone luchtig door elkaar. Voeg dan het rode vruchten mengsel toe.

Klop de slagroom apart en voeg toe aan het mengsel. Voeg poedersuiker naar smaak toe en laat het mengsel opstijven in de koelkast. Snijd de cake horizontaal doormidden.

Voeg de roomvulling toe aan 1 helft. Voeg een klein handje blauwe bessen toe en leg de andere helft van de cake bovenop.

Verdeel de resterende roomvulling over de bovenkant en decoreer de frambozencake met verse frambozen en blauwe bessen. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

3 waarderingen
😍
3
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
445.01 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
41.66 g
28.67 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
25.14 g
14.85 g
Eiwitten
11.27 g
Vezels
2.79 g
Natrium
130.88 mg
Mineralen
Ijzer
1.66 mg
Calcium
104.13 mg
Magnesium
32.16 mg
Kalium
32.16 mg
Fosfor
155.9 mg
Koper
0.22 mg
Zink
1.18 mg
Jodium
13.13 µg
Selenium
11.51 µg
Vitamines
Vitamine C
6.25 mg
Vitamine D
0.96 mg
Vitamine A
0.26 mg
Vitamine B1
0.09 mg
Vitamine B2
0.19 mg
Vitamine B6
0.15 mg
Vitamine B12
1.14 µg
Foliumzuur
37.92 µg
Vitamine E
0.51 mg
Vitamine K
0.09 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Frambozencake"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.