Frambozencake

(2)

Een lichte, fruitige frambozencake met blauwe bessen. Heerlijk als toetje, recept voor 8 personen. Deze frambozencake is in een uur tijd klaar.

Kooktijd 1 uur Aantal personen 8 personen Categorie Taart en cake
Frambozencake

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 5 eieren
  • 135 gram bloem
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 150 gram suiker
  • Handvol verse blauwe bessen
  • Handvol verse frambozen

Ingrediënten voor de roomvulling

  • 150 gram mascarpone
  • 200 gram roomkaas
  • 100 gram slagroom
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 100 gram rode vruchten
  • 2 eetlepels water
  • 1 eetlepel suiker
  • 3 gelatineblaadjes
Frambozencake Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Oven
  • 2 x kom
  • Garde
  • Siliconen spatel
  • Bakvorm
  • Bakpapier
  • Klein pannetje
  • Staafmixer
  • Fijne zeef

Bereiding


Kooktijd 1 uur Aantal personen 8 personen Categorie Taart en cake

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/frambozencake


Voorbereiding -- 10 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Scheid het eigeel van het eiwit. Klop het eigeel met 75 gram suiker luchtig op. Klop dan de eiwitten met 75 gram suiker luchtig op.

Meng cacaopoeder, bloem en bakpoeder samen en voeg toe aan het eigeel-mengsel. Gebruik een siliconen spatel om de eiwitten 1 voor 1 toe te voegen aan het beslag.

Bedek een bakvorm met bakpapier. Voeg het mengsel toe aan de bakvorm en bak 20 minuten lang in de voorverwarmde oven. Laat de cake na het bakken volledig afkoelen. 

Frambozencake
Frambozencake

De frambozencake af maken-- 50 minuten

Week de gelatineblaadjes in koud water. Verwarm de rode vruchten samen met het water en suiker. Pureer met behulp van een staafmixer en haal de rode vruchten dan door een fijne zeef.

Los de blaadjes gelatine op in het pannetje en laat het mengsel afkoelen. Meng de roomkaas en de mascarpone luchtig door elkaar. Voeg dan het rode vruchten mengsel toe.

Klop de slagroom apart en voeg toe aan het mengsel. Voeg poedersuiker naar smaak toe en laat het mengsel opstijven in de koelkast. Snijd de cake horizontaal doormidden.

Voeg de roomvulling toe aan 1 helft. Voeg een klein handje blauwe bessen toe en leg de andere helft van de cake bovenop.

Verdeel de resterende roomvulling over de bovenkant en decoreer de frambozencake met verse frambozen en blauwe bessen. Geniet ervan!

Wat vind jij van dit recept?

2 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.