Een lichte, fruitige frambozencake met blauwe bessen. Heerlijk als toetje, recept voor 8 personen. Deze frambozencake is in een uur tijd klaar.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 13-09-2014, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Scheid het eigeel van het eiwit. Klop het eigeel met 75 gram suiker luchtig op. Klop dan de eiwitten met 75 gram suiker luchtig op.
Meng cacaopoeder, bloem en bakpoeder samen en voeg toe aan het eigeel-mengsel. Gebruik een siliconen spatel om de eiwitten 1 voor 1 toe te voegen aan het beslag.
Bedek een bakvorm met bakpapier. Voeg het mengsel toe aan de bakvorm en bak 20 minuten lang in de voorverwarmde oven. Laat de cake na het bakken volledig afkoelen.
Week de gelatineblaadjes in koud water. Verwarm de rode vruchten samen met het water en suiker. Pureer met behulp van een staafmixer en haal de rode vruchten dan door een fijne zeef.
Los de blaadjes gelatine op in het pannetje en laat het mengsel afkoelen. Meng de roomkaas en de mascarpone luchtig door elkaar. Voeg dan het rode vruchten mengsel toe.
Klop de slagroom apart en voeg toe aan het mengsel. Voeg poedersuiker naar smaak toe en laat het mengsel opstijven in de koelkast. Snijd de cake horizontaal doormidden.
Voeg de roomvulling toe aan 1 helft. Voeg een klein handje blauwe bessen toe en leg de andere helft van de cake bovenop.
Verdeel de resterende roomvulling over de bovenkant en decoreer de frambozencake met verse frambozen en blauwe bessen. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.