Flapjacks

(2)

Deze Engelse Flapjacks zijn een heerlijk en makkelijk koekje met havermout en boter. Extra lekker met gedroogd fruit.

40 minuten 4 personen Ontbijt 471 calorieën p.p.
Flapjacks

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 150 gram roomboter
  • 30 gram rietsuiker
  • 60 ml golden syrup of agave siroop
  • 225 gram havermout
  • snuf zout
  • optioneel: handvol gedroogde abrikozen of cranberries
Flapjacks ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • ovenschaal 20 x 30 cm
  • kleine sauspan
  • grote kom
  • siliconen spatel

Bereiden


40 minuten 4 personen Ontbijt 471 calorieën p.p.

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/flapjacks


Voorbereiding – 10 minuten

Bekleed een kleine ovenschaal met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Verwarm de roomboter samen met rietsuiker, golden syrup en een snuf zout tot het goed is gemengd.

Flapjacks
Flapjacks

Flapjacks afmaken – 40 minuten

Plaats de havermout in een grote kom. Als je stukjes gedroogd fruit gebruikt, kun je deze het beste eerst fijner snijden. 

Roer de stukjes fruit dan ook door de havermout samen met het botermengsel.

Verdeel het havermout mengsel dan over de ovenschaal en zorg dat deze overal gelijk is en de bovenkant recht is.

Bak de flapjacks in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20 tot 25 minuten. Een echte flapjack is niet volledig krokant, maar als je dit wel wilt kun je deze nog iets langer bakken.

Verdeel de flapjacks direct na het bakken in vierkantjes, je hoeft deze niet volledig door te snijden want je kunt deze na het afkoelen verder in stukken breken. Geniet ervan!

Flapjacks: veelgestelde vragen

Wat is golden syrup?

Golden syrup is een rietsuiker siroop.

Als je geen golden syrup hebt, kun je eventueel ook agavesiroop of glucosesiroop gebruiken. Je kunt eventueel ook honing gebruiken, maar dit zal de smaak wel ontzettend veranderen.

Welke havermout voor flapjacks?

Gebruik het liefste grovere havermout (jumbo rolled oats) of beter nog een mix van grovere en fijnere havermout (quick-cook oats).

Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Romige pasta met champignons

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.