Deze Engelse Flapjacks zijn een heerlijk en makkelijk koekje met havermout en boter. Extra lekker met gedroogd fruit.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 25-03-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Bekleed een kleine ovenschaal met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Verwarm de roomboter samen met rietsuiker, golden syrup en een snuf zout tot het goed is gemengd.
Plaats de havermout in een grote kom. Als je stukjes gedroogd fruit gebruikt, kun je deze het beste eerst fijner snijden.
Roer de stukjes fruit dan ook door de havermout samen met het botermengsel.
Verdeel het havermout mengsel dan over de ovenschaal en zorg dat deze overal gelijk is en de bovenkant recht is.
Bak de flapjacks in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20 tot 25 minuten. Een echte flapjack is niet volledig krokant, maar als je dit wel wilt kun je deze nog iets langer bakken.
Verdeel de flapjacks direct na het bakken in vierkantjes, je hoeft deze niet volledig door te snijden want je kunt deze na het afkoelen verder in stukken breken. Geniet ervan!
Wat is golden syrup?
Golden syrup is een rietsuiker siroop.
Als je geen golden syrup hebt, kun je eventueel ook agavesiroop of glucosesiroop gebruiken. Je kunt eventueel ook honing gebruiken, maar dit zal de smaak wel ontzettend veranderen.
Welke havermout voor flapjacks?
Gebruik het liefste grovere havermout (jumbo rolled oats) of beter nog een mix van grovere en fijnere havermout (quick-cook oats).
Per 1 persoonsportie:
Hi Sandra, wat jammer om te horen! Dit is naar recept van een Britse vriend, dus precies zoals Engelse flapjacks horen te zijn. Ik denk zelf dat het inderdaad misschien aan de hoeveelheid cranberries kan liggen, maar ik zal het even met hem overleggen om je een nog beter antwoord te kunnen geven. Veel liefs, Véronique
Ik heb het even met hem overlegd, hij denkt dat het kan zijn dat je de flapjacks nog niet lang genoeg hebt gebakken, waardoor ze nog niet genoeg aan elkaar blijven plakken. Of juist te lang gebakken waardoor ze te krokant zijn en daardoor uit elkaar vallen. Baktijden verschillen namelijk altijd per oven, maar ook qua dikte van het mengsel kan het verschillen. Hopelijk heb je iets aan zijn antwoord! Liefs, Véronique
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.