Flapjacks
😍 7Geweldig
😋 1Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Flapjacks vegetarisch

Deze Engelse Flapjacks zijn een heerlijk en makkelijk koekje met havermout en boter. Extra lekker met gedroogd fruit.

50 minuten
4 personen
Flapjacks ingrediënten

Recept flapjacks

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-03-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
50 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Bekleed een kleine ovenschaal met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Verwarm de roomboter samen met rietsuiker, golden syrup en een snuf zout tot het goed is gemengd.

Flapjacks
Flapjacks

Flapjacks afmaken – 40 minuten

Plaats de havermout in een grote kom. Als je stukjes gedroogd fruit gebruikt, kun je deze het beste eerst fijner snijden. 

Roer de stukjes fruit dan ook door de havermout samen met het botermengsel.

Verdeel het havermout mengsel dan over de ovenschaal en zorg dat deze overal gelijk is en de bovenkant recht is.

Bak de flapjacks in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20 tot 25 minuten. Een echte flapjack is niet volledig krokant, maar als je dit wel wilt kun je deze nog iets langer bakken.

Verdeel de flapjacks direct na het bakken in vierkantjes, je hoeft deze niet volledig door te snijden want je kunt deze na het afkoelen verder in stukken breken. Geniet ervan!

Tips!

Wat is golden syrup?

Golden syrup is een rietsuiker siroop.

Als je geen golden syrup hebt, kun je eventueel ook agavesiroop of glucosesiroop gebruiken. Je kunt eventueel ook honing gebruiken, maar dit zal de smaak wel ontzettend veranderen.

Welke havermout voor flapjacks?

Gebruik het liefste grovere havermout (jumbo rolled oats) of beter nog een mix van grovere en fijnere havermout (quick-cook oats).

Wat vind je van dit recept?

8 waarderingen
😍
7
Geweldig
😋
1
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
567.83 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
54.94 g
22.52 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
34.88 g
20.81 g
Eiwitten
7.71 g
Vezels
4.74 g
Natrium
111.21 mg
Mineralen
Ijzer
2.81 mg
Calcium
66.03 mg
Magnesium
72.73 mg
Kalium
72.73 mg
Fosfor
237.38 mg
Koper
0.13 mg
Zink
8.51 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
2.55 mg
Vitamine D
0.45 mg
Vitamine A
0.38 mg
Vitamine B1
0.35 mg
Vitamine B2
0.04 mg
Vitamine B6
0.08 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
25.61 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
3 reacties op "Flapjacks"
Sandra zegt op 07-07-2023
Teleurgesteld dat ze helemaal uit elkaar vallen. Ik heb agave siroop gebruikt en misschien wat te veel cranberries? Maar er is na 25 minuten bakken dus totaal geen samenhang. Jammer.
Ohmydish zegt op 09-07-2023

Hi Sandra, wat jammer om te horen! Dit is naar recept van een Britse vriend, dus precies zoals Engelse flapjacks horen te zijn. Ik denk zelf dat het inderdaad misschien aan de hoeveelheid cranberries kan liggen, maar ik zal het even met hem overleggen om je een nog beter antwoord te kunnen geven. Veel liefs, Véronique

Ohmydish zegt op 09-07-2023

Ik heb het even met hem overlegd, hij denkt dat het kan zijn dat je de flapjacks nog niet lang genoeg hebt gebakken, waardoor ze nog niet genoeg aan elkaar blijven plakken. Of juist te lang gebakken waardoor ze te krokant zijn en daardoor uit elkaar vallen. Baktijden verschillen namelijk altijd per oven, maar ook qua dikte van het mengsel kan het verschillen. Hopelijk heb je iets aan zijn antwoord! Liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.