Deze Engelse Flapjacks zijn een heerlijk en makkelijk koekje met havermout en boter. Extra lekker met gedroogd fruit.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/flapjacks
Bekleed een kleine ovenschaal met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Verwarm de roomboter samen met rietsuiker, golden syrup en een snuf zout tot het goed is gemengd.
Plaats de havermout in een grote kom. Als je stukjes gedroogd fruit gebruikt, kun je deze het beste eerst fijner snijden.
Roer de stukjes fruit dan ook door de havermout samen met het botermengsel.
Verdeel het havermout mengsel dan over de ovenschaal en zorg dat deze overal gelijk is en de bovenkant recht is.
Bak de flapjacks in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20 tot 25 minuten. Een echte flapjack is niet volledig krokant, maar als je dit wel wilt kun je deze nog iets langer bakken.
Verdeel de flapjacks direct na het bakken in vierkantjes, je hoeft deze niet volledig door te snijden want je kunt deze na het afkoelen verder in stukken breken. Geniet ervan!
Wat vind jij van dit recept?
Wat is golden syrup?
Golden syrup is een rietsuiker siroop.
Als je geen golden syrup hebt, kun je eventueel ook agavesiroop of glucosesiroop gebruiken. Je kunt eventueel ook honing gebruiken, maar dit zal de smaak wel ontzettend veranderen.
Welke havermout voor flapjacks?
Gebruik het liefste grovere havermout (jumbo rolled oats) of beter nog een mix van grovere en fijnere havermout (quick-cook oats).
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.