Deze snelle filodeegrolletjes met walnoot zijn ontzettend knapperig, makkelijk te maken en zonder toegevoegde suikers. Ideaal voor een last minute dessert.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 14-02-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Kraak de walnoten indien nodig en hak de walnoten dan grof. Smelt boter in een kleine sauspan of magnetron.
Plaats een plak filodeeg op het aanrecht en besmeer deze ruim met gesmolten boter. Leg hier dan een tweede plak filodeeg bovenop en besmeer deze ook met gesmolten boter.
Verdeel hier een beetje gehakte walnoten over en rol deze dan strak op. Snijd de rol doormidden en leg de twee rolletjes dan op de bakplaat.
Herhaal voor de resterende plakken filodeeg zodat je uiteindelijk 8 kleine rolletjes hebt. Besmeer alle rolletjes met gesmolten boter.
Bak deze mooi krokant en goudbruin in de oven in ongeveer 5 - 10 minuten. De exacte tijd is afhankelijk van de oven en dikte van de rolletjes. Serveer direct met een beetje honing, geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.