Filodeeg bonbons met kaas en walnoten

(1)

Deze filodeeg bonbons met kaas en walnoten zijn klaar binnen een half uur. Een heerlijk en makkelijk hapje tijdens een feestje.

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hapjes en snacks
Filodeeg bonbons met kaas en walnoten

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 vellen filodeeg of brickdeeg
  • 150 gram roquefort of andere blauwschimmelkaas
  • handvol walnoten
  • klont boter
Filodeeg bonbons met kaas en walnoten Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • schaar of scherp mes
  • klein pannetje of magnetron
  • optioneel: notenkraker
  • keukentouw
  • oven
  • bakplaat bekleed met bakpapier

Bereiding


Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hapjes en snacks

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/filodeeg-bonbons-met-kaas-en-walnoten


Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius.

Hak de walnoten fijn, maar niet te fijn. Smelt de boter in een klein pannetje of in de magnetron.

Verdeel de vellen filodeeg of brickdeeg in stukken van ongeveer 10 x 15 cm met een schaar of scherp mes. Als je filodeeg gebruikt kun je het beste 2 rechthoeken op elkaar plakken om het deeg steviger te maken.

Filodeeg bonbons met kaas en walnoten
Filodeeg bonbons met kaas en walnoten

Filodeeg bonbons afmaken – 20 minuten

Besmeer de filodeeg rechthoeken met een laagje gesmolten boter en plaats een beetje walnoten en verkruimelde roquefort in het midden.

Filodeeg bonbons met kaas en walnoten stap 1 van 4
Filodeeg bonbons met kaas en walnoten stap 1 van 4

Rol het deeg strak op en gebruik stukjes keukentouw om de rolletjes dicht te binden zodat ze eruit zien als een snoepje.

Filodeeg bonbons met kaas en walnoten stap 2 van 4
Filodeeg bonbons met kaas en walnoten stap 2 van 4
Filodeeg bonbons met kaas en walnoten stap 3 van 4
Filodeeg bonbons met kaas en walnoten stap 3 van 4
Filodeeg bonbons met kaas en walnoten stap 4 van 4
Filodeeg bonbons met kaas en walnoten stap 4 van 4

Plaats de filodeeg pakketjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besmeer de bonbons met gesmolten boter en bak ze mooi goudbruin in ongeveer 10 minuten.

Laat de filodeeg bonbons een beetje afkoelen, geniet ervan!

Wat vind jij van dit recept?

1 stem

Filodeeg bonbons met kaas en walnoten: Veel gestelde vragen

Wat is het verschil tussen filodeeg en brickdeeg?

Het kan beide op dezelfde manier gebruikt worden, maar er zit een verschil tussen. Filodeeg is namelijk veel dunner uitgerold en wordt zowel vers als diepgevroren verkocht. Brickdeeg wordt vers verkocht als een soort hele dunne pannenkoek.

Welke kaas is het lekkerste?

Je kunt verschillende soorten kaas gebruiken, zoals roquefort of gorgonzola. Oude kaas of geitenkaas combineert ook erg goed met walnoten.

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.