Deze filodeeg bonbons met kaas en walnoten zijn klaar binnen een half uur. Een heerlijk en makkelijk hapje tijdens een feestje.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 28-12-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 29-12-2021
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/filodeeg-bonbons-met-kaas-en-walnoten
Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius.
Hak de walnoten fijn, maar niet te fijn. Smelt de boter in een klein pannetje of in de magnetron.
Verdeel de vellen filodeeg of brickdeeg in stukken van ongeveer 10 x 15 cm met een schaar of scherp mes. Als je filodeeg gebruikt kun je het beste 2 rechthoeken op elkaar plakken om het deeg steviger te maken.
Besmeer de filodeeg rechthoeken met een laagje gesmolten boter en plaats een beetje walnoten en verkruimelde roquefort in het midden.
Rol het deeg strak op en gebruik stukjes keukentouw om de rolletjes dicht te binden zodat ze eruit zien als een snoepje.
Plaats de filodeeg pakketjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besmeer de bonbons met gesmolten boter en bak ze mooi goudbruin in ongeveer 10 minuten.
Laat de filodeeg bonbons een beetje afkoelen, geniet ervan!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 28-12-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 29-12-2021
Wat is het verschil tussen filodeeg en brickdeeg?
Het kan beide op dezelfde manier gebruikt worden, maar er zit een verschil tussen. Filodeeg is namelijk veel dunner uitgerold en wordt zowel vers als diepgevroren verkocht. Brickdeeg wordt vers verkocht als een soort hele dunne pannenkoek.
Welke kaas is het lekkerste?
Je kunt verschillende soorten kaas gebruiken, zoals roquefort of gorgonzola. Oude kaas of geitenkaas combineert ook erg goed met walnoten.
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.