Filodeeg bonbons met kaas en walnoten
😍 1Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Filodeeg bonbons met kaas en walnoten

Deze filodeeg bonbons met kaas en walnoten zijn klaar binnen een half uur. Een heerlijk en makkelijk hapje tijdens een feestje.

30 minuten
6 personen
Filodeeg bonbons met kaas en walnoten ingrediënten
Recept filodeeg bonbons met kaas en walnoten

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-12-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius.

Hak de walnoten fijn, maar niet te fijn. Smelt de boter in een klein pannetje of in de magnetron.

Verdeel de vellen filodeeg of brickdeeg in stukken van ongeveer 10 x 15 cm met een schaar of scherp mes. Als je filodeeg gebruikt kun je het beste 2 rechthoeken op elkaar plakken om het deeg steviger te maken.

Filodeeg bonbons met kaas en walnoten
Filodeeg bonbons met kaas en walnoten

Filodeeg bonbons afmaken – 20 minuten

Besmeer de filodeeg rechthoeken met een laagje gesmolten boter en plaats een beetje walnoten en verkruimelde roquefort in het midden.

Filodeeg bonbons met kaas en walnoten stap 1 van 4
Filodeeg bonbons met kaas en walnoten stap 1 van 4

Rol het deeg strak op en gebruik stukjes keukentouw om de rolletjes dicht te binden zodat ze eruit zien als een snoepje.

Filodeeg bonbons met kaas en walnoten stap 2 van 4
Filodeeg bonbons met kaas en walnoten stap 2 van 4
Filodeeg bonbons met kaas en walnoten stap 3 van 4
Filodeeg bonbons met kaas en walnoten stap 3 van 4
Filodeeg bonbons met kaas en walnoten stap 4 van 4
Filodeeg bonbons met kaas en walnoten stap 4 van 4

Plaats de filodeeg pakketjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besmeer de bonbons met gesmolten boter en bak ze mooi goudbruin in ongeveer 10 minuten.

Laat de filodeeg bonbons een beetje afkoelen, geniet ervan!

Tips!

Wat is het verschil tussen filodeeg en brickdeeg?

Het kan beide op dezelfde manier gebruikt worden, maar er zit een verschil tussen. Filodeeg is namelijk veel dunner uitgerold en wordt zowel vers als diepgevroren verkocht. Brickdeeg wordt vers verkocht als een soort hele dunne pannenkoek.

Welke kaas is het lekkerste?

Je kunt verschillende soorten kaas gebruiken, zoals roquefort of gorgonzola. Oude kaas of geitenkaas combineert ook erg goed met walnoten.

Wat vind je van dit recept?

1 waardering
😍
1
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
164.67 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
4.76 g
0.13 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
13.65 g
6.93 g
Eiwitten
5.97 g
Vezels
0.33 g
Natrium
200.21 mg
Mineralen
Ijzer
0.16 mg
Calcium
179.08 mg
Magnesium
19.22 mg
Kalium
19.22 mg
Fosfor
67.17 mg
Koper
0.05 mg
Zink
0.11 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
0.29 mg
Vitamine D
0.23 mg
Vitamine A
0.03 mg
Vitamine B1
0.03 mg
Vitamine B2
0.09 mg
Vitamine B6
0.04 mg
Vitamine B12
0.5 µg
Foliumzuur
12.08 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Filodeeg bonbons met kaas en walnoten"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.