Deze filodeeg bonbons met kaas en walnoten zijn klaar binnen een half uur. Een heerlijk en makkelijk hapje tijdens een feestje.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 28-12-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius.
Hak de walnoten fijn, maar niet te fijn. Smelt de boter in een klein pannetje of in de magnetron.
Verdeel de vellen filodeeg of brickdeeg in stukken van ongeveer 10 x 15 cm met een schaar of scherp mes. Als je filodeeg gebruikt kun je het beste 2 rechthoeken op elkaar plakken om het deeg steviger te maken.
Besmeer de filodeeg rechthoeken met een laagje gesmolten boter en plaats een beetje walnoten en verkruimelde roquefort in het midden.
Rol het deeg strak op en gebruik stukjes keukentouw om de rolletjes dicht te binden zodat ze eruit zien als een snoepje.
Plaats de filodeeg pakketjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besmeer de bonbons met gesmolten boter en bak ze mooi goudbruin in ongeveer 10 minuten.
Laat de filodeeg bonbons een beetje afkoelen, geniet ervan!
Wat is het verschil tussen filodeeg en brickdeeg?
Het kan beide op dezelfde manier gebruikt worden, maar er zit een verschil tussen. Filodeeg is namelijk veel dunner uitgerold en wordt zowel vers als diepgevroren verkocht. Brickdeeg wordt vers verkocht als een soort hele dunne pannenkoek.
Welke kaas is het lekkerste?
Je kunt verschillende soorten kaas gebruiken, zoals roquefort of gorgonzola. Oude kaas of geitenkaas combineert ook erg goed met walnoten.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.