Een espresso martini is een heerlijk zoete koffie cocktail met o.a. vodka en espresso. Een super lekkere koude koffie, dé after dinner cocktail!
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/espresso-martini
Suikersiroop is makkelijk zelf te maken door gelijke delen water en suiker te verwarmen. 30 gram suiker samen met 30 ml water is voor dit recept genoeg. Zodra de suiker is opgelost zal het mengsel een siroop zijn geworden. Laat deze vervolgens afkoelen.
Zet espresso, of gebruik eventueel sterke koffie, en laat deze eventueel eerst afkoelen.
Voeg de espresso samen met wodka, suikersiroop en koffielikeur toe aan een cocktailshaker. Als je geen cocktailshaker hebt kun je deze ook gewoon goed mengen, maar dan zal de cocktail minder koud zijn.
Voeg een flinke handvol ijsblokjes toe en sluit de cocktailshaker. Schud de cocktailshaker goed voor ongeveer een halve minuut. De cocktail is dan goed koud geworden en er is een laagje schuim ontstaan.
Schenk de cocktail dan zonder ijsblokjes in 2 mooie glazen. Garneer met de koffieboontjes en serveer direct. Geniet ervan!
Waar komt espresso martini vandaan?
Er bestaan vele soorten verhalen, maar het bekendste verhaal is dat het in Londen door Dick Bradsell in de late jaren '80.
Welke likeur gebruik je voor een espresso martini?
Traditioneel gebruik je voor een espresso martini Kahlúa of Tia Maria, maar andere merken koffie likeur kunnen ook.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!