Entrecôte in rode wijnsaus
😍 13Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Entrecôte in rode wijnsaus

Heerlijk doordeweeks gerecht, een entrecôte in rode wijnsaus is klaar in maar 25 minuten. Recept voor twee personen. Lekker met aardappelen of pasta.

25 minuten
2 personen
Entrecôte in rode wijnsaus ingrediënten

Recept entrecôte in rode wijnsaus

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 23-09-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Snijd het teentje knoflook en de ui fijn. Snijd de entrecôte in kleine stukken.

Het is belangrijk om een kwaliteit entrecôte te kopen, anders duurt het veel langer voordat het vlees gaar is. Maak alvast het blik tomatenblokjes open. 

Entrecôte in rode wijnsaus
Entrecôte in rode wijnsaus

De entrecôte in rode wijnsaus afmaken – 20 minuten

Verhit 1 eetlepel olijfolie in de middelgrote pan op midden-hoog vuur. Bak de entrecôte stukken bruin in ongeveer 5 minuten.

Roer het vlees af en toe met een houten lepel om te voorkomen dat dit aan de pan blijft plakken. Voeg er nu de uien en knoflook aan toe, samen met een handje (gedroogde) oregano.

Bak totdat de uien goudbruin geworden zijn. Giet 1 glas rode wijn naar keuze toe aan de pan, dan de inhoud van het blikje tomatenblokjes.

Laat dit 10 minuten lang pruttelen, of totdat het gereduceerd en dikker geworden is. Zet het vuur lager en kook voor nog eens 5 minuten.

Serveer de entrecôte in rode wijnsaus bijvoorbeeld met gebakken aardappeltjes, friet, pasta of rijst. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

13 waarderingen
😍
13
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
289.73 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
11.41 g
8.24 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
8.44 g
3.78 g
Eiwitten
30.59 g
Vezels
3.05 g
Natrium
368.83 mg
Mineralen
Ijzer
5.16 mg
Calcium
74.5 mg
Magnesium
55 mg
Kalium
55 mg
Fosfor
275 mg
Koper
0.3 mg
Zink
6.35 mg
Jodium
0.04 µg
Selenium
0.3 µg
Vitamines
Vitamine C
45.01 mg
Vitamine D
0.13 mg
Vitamine A
510.04 mg
Vitamine B1
0.12 mg
Vitamine B2
0.31 mg
Vitamine B6
0.49 mg
Vitamine B12
2.25 µg
Foliumzuur
27.6 µg
Vitamine E
0.5 mg
Vitamine K
7.9 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Entrecôte in rode wijnsaus"
Leny de Bruin-Arts zegt op 21-07-2018
Gisteren het gerecht gemaakt. Het was heerlijk en zeker (ook voor mijn echtgenoot) voor herhaling vatbaar!
Ohmydish zegt op 22-07-2018
Dankjewel Leny, fijn om te horen! Fijne zondag :)

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.