Heerlijk doordeweeks gerecht, een entrecôte in rode wijnsaus is klaar in maar 25 minuten. Recept voor twee personen. Lekker met aardappelen of pasta.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 23-09-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Snijd het teentje knoflook en de ui fijn. Snijd de entrecôte in kleine stukken.
Het is belangrijk om een kwaliteit entrecôte te kopen, anders duurt het veel langer voordat het vlees gaar is. Maak alvast het blik tomatenblokjes open.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in de middelgrote pan op midden-hoog vuur. Bak de entrecôte stukken bruin in ongeveer 5 minuten.
Roer het vlees af en toe met een houten lepel om te voorkomen dat dit aan de pan blijft plakken. Voeg er nu de uien en knoflook aan toe, samen met een handje (gedroogde) oregano.
Bak totdat de uien goudbruin geworden zijn. Giet 1 glas rode wijn naar keuze toe aan de pan, dan de inhoud van het blikje tomatenblokjes.
Laat dit 10 minuten lang pruttelen, of totdat het gereduceerd en dikker geworden is. Zet het vuur lager en kook voor nog eens 5 minuten.
Serveer de entrecôte in rode wijnsaus bijvoorbeeld met gebakken aardappeltjes, friet, pasta of rijst. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.