Eekhoorntjesbrood omelet
😍 1Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Eekhoorntjesbrood omelet vegetarisch

Een eekhoorntjesbrood omelet, ofwel porcini omelet of cêpes omelet, is héél makkelijk te maken met weinig ingrediënten. Een luxe omelet voor de perfecte lunch tijdens een gure herfstdag.

20 minuten
1 persoon
Eekhoorntjesbrood omelet ingrediënten

Recept eekhoorntjesbrood omelet

Ingrediënten

1 persoon
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-11-2022, dit recept is voor 1 persoon en duurt 20 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
20 minuten

Als je gedroogd eekhoorntjesbrood gebruikt, dien je deze eerst enkele uren te wellen in warm water. Zorg ervoor dat het water niet te heet is, dan zullen de paddenstoelen taai worden.

Voorbereiding – 5 minuten

Maak het eekhoorntjesbrood schoon, dit doe je door een stukje van de onderkant te snijden en met een vochtig keukenpapier voorzichtig de paddenstoel schoon te wrijven. Je kunt eventueel ook een klein mesje gebruiken om voorzichtig het zand te verwijderen van de paddenstoelen.

Snijd het eekhoorntjesbrood is stukjes, niet te klein.

Eekhoorntjesbrood omelet
Eekhoorntjesbrood omelet

Eekhoorntjesbrood omelet afmaken – 15 minuten

Verhit een klontje boter in een grote bakpan en bak hierin de porcini mooi goudbruin.

Meng ondertussen 6 eieren samen met een eetlepel melk en breng op smaak met peper en zout. Klop de eieren goed los met een garde.

Schenk de eieren over de goudbruine porcini heen en plaat een deksel op de pan. Laat het omelet rustig gaar worden, het omelet is gaar als het ei volledig is gestold.

Serveer direct en garneer eventueel met verse peterselie, eet smakelijk!

Tips!

Wat is eekhoorntjesbrood?

Eekhoorntjesbrood is een soort paddenstoel, in Frankrijk noemt men deze cêpes en in Italië porcini.

Eekhoorntjesbrood wordt niet voor niets ‘de koning onder de paddenstoelen’ genoemd. Hij heeft een nootachtige en milde smaak en wordt niet gekweekt. Deze wilde paddenstoel wordt voornamelijk in Frankrijk en Italië gevonden in loof- en naaldbossen.

Hoeveel gedroogd eekhoorntjesbrood ter vervanging van vers eekhoorntjesbrood?

Gedroogd eekhoorntjesbrood wordt tijdens het wellen ongeveer 3,5e keer zo zwaar.

Wat vind je van dit recept?

1 waardering
😍
1
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
641.29 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
9.56 g
1.71 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
46.88 g
16 g
Eiwitten
47.15 g
Vezels
2.38 g
Natrium
1800.53 mg
Mineralen
Ijzer
7.6 mg
Calcium
224.76 mg
Magnesium
47.56 mg
Kalium
47.56 mg
Fosfor
698.16 mg
Koper
0.33 mg
Zink
4.91 mg
Jodium
128.07 µg
Selenium
110.61 µg
Vitamines
Vitamine C
19.25 mg
Vitamine D
6.64 mg
Vitamine A
0.92 mg
Vitamine B1
0.39 mg
Vitamine B2
1.19 mg
Vitamine B6
0.59 mg
Vitamine B12
8.36 µg
Foliumzuur
227.1 µg
Vitamine E
4.28 mg
Vitamine K
12.36 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Eekhoorntjesbrood omelet"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.