Eekhoorntjesbrood omelet

Een eekhoorntjesbrood omelet, ofwel porcini omelet of cêpes omelet, is héél makkelijk te maken met weinig ingrediënten. Een luxe omelet voor de perfecte lunch tijdens een gure herfstdag.

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 1 persoon Categorie Lunch
Eekhoorntjesbrood omelet

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 6 eieren
  • 1 eetlepel volle melk
  • ongeveer 10 gram gedroogd eekhoorntjesbrood of 1 vers eekhoorntjesbrood
  • peper en zout naar smaak
  • klontje boter
  • optioneel: verse peterselie
Eekhoorntjesbrood omelet Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • klein mesje
  • grote bakpan
  • middelgrote kom
  • garde
  • spatel

Bereiding


Kooktijd 20 minuten Aantal personen 1 persoon Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/eekhoorntjesbrood-omelet


Als je gedroogd eekhoorntjesbrood gebruikt, dien je deze eerst enkele uren te wellen in warm water. Zorg ervoor dat het water niet te heet is, dan zullen de paddenstoelen taai worden.

Voorbereiding – 5 minuten

Maak het eekhoorntjesbrood schoon, dit doe je door een stukje van de onderkant te snijden en met een vochtig keukenpapier voorzichtig de paddenstoel schoon te wrijven. Je kunt eventueel ook een klein mesje gebruiken om voorzichtig het zand te verwijderen van de paddenstoelen.

Snijd het eekhoorntjesbrood is stukjes, niet te klein.

Eekhoorntjesbrood omelet
Eekhoorntjesbrood omelet

Eekhoorntjesbrood omelet afmaken – 15 minuten

Verhit een klontje boter in een grote bakpan en bak hierin de porcini mooi goudbruin.

Meng ondertussen 6 eieren samen met een eetlepel melk en breng op smaak met peper en zout. Klop de eieren goed los met een garde.

Schenk de eieren over de goudbruine porcini heen en plaat een deksel op de pan. Laat het omelet rustig gaar worden, het omelet is gaar als het ei volledig is gestold.

Serveer direct en garneer eventueel met verse peterselie, eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

0 stemmen

Eekhoorntjesbrood omelet: Veel gestelde vragen

Wat is eekhoorntjesbrood?

Eekhoorntjesbrood is een soort paddenstoel, in Frankrijk noemt men deze cêpes en in Italië porcini.

Eekhoorntjesbrood wordt niet voor niets ‘de koning onder de paddenstoelen’ genoemd. Hij heeft een nootachtige en milde smaak en wordt niet gekweekt. Deze wilde paddenstoel wordt voornamelijk in Frankrijk en Italië gevonden in loof- en naaldbossen.

Hoeveel gedroogd eekhoorntjesbrood ter vervanging van vers eekhoorntjesbrood?

Gedroogd eekhoorntjesbrood wordt tijdens het wellen ongeveer 3,5e keer zo zwaar.

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.