Een eekhoorntjesbrood omelet, ofwel porcini omelet of cêpes omelet, is héél makkelijk te maken met weinig ingrediënten. Een luxe omelet voor de perfecte lunch tijdens een gure herfstdag.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 18-11-2022, dit recept is voor 1 persoon en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Als je gedroogd eekhoorntjesbrood gebruikt, dien je deze eerst enkele uren te wellen in warm water. Zorg ervoor dat het water niet te heet is, dan zullen de paddenstoelen taai worden.
Maak het eekhoorntjesbrood schoon, dit doe je door een stukje van de onderkant te snijden en met een vochtig keukenpapier voorzichtig de paddenstoel schoon te wrijven. Je kunt eventueel ook een klein mesje gebruiken om voorzichtig het zand te verwijderen van de paddenstoelen.
Snijd het eekhoorntjesbrood is stukjes, niet te klein.
Verhit een klontje boter in een grote bakpan en bak hierin de porcini mooi goudbruin.
Meng ondertussen 6 eieren samen met een eetlepel melk en breng op smaak met peper en zout. Klop de eieren goed los met een garde.
Schenk de eieren over de goudbruine porcini heen en plaat een deksel op de pan. Laat het omelet rustig gaar worden, het omelet is gaar als het ei volledig is gestold.
Serveer direct en garneer eventueel met verse peterselie, eet smakelijk!
Wat is eekhoorntjesbrood?
Eekhoorntjesbrood is een soort paddenstoel, in Frankrijk noemt men deze cêpes en in Italië porcini.
Eekhoorntjesbrood wordt niet voor niets ‘de koning onder de paddenstoelen’ genoemd. Hij heeft een nootachtige en milde smaak en wordt niet gekweekt. Deze wilde paddenstoel wordt voornamelijk in Frankrijk en Italië gevonden in loof- en naaldbossen.
Hoeveel gedroogd eekhoorntjesbrood ter vervanging van vers eekhoorntjesbrood?
Gedroogd eekhoorntjesbrood wordt tijdens het wellen ongeveer 3,5e keer zo zwaar.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.