Doperwten-muntrisotto
😍 2Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Doperwten-muntrisotto vegetarisch

Zonder al teveel moeite zet jij deze doperwten-muntrisotto op tafel. Lekker met geraspte parmezaanse kaas. Recept voor 4, klaar in 45 minuten.

45 minuten
4 personen
Doperwten-muntrisotto ingrediënten

Recept doperwten-muntrisotto

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-12-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Snijd de grote ui en de teentjes knoflook in zo fijn mogelijke stukjes. Bereid in de tussentijd een liter kippenbouillon voor.

Je kunt hiervoor een kant-en-klare pot bouillon kopen of simpelweg door een aantal bouillonblokjes in een maatbeker met heet water te plaatsen.

Als je gebruik maakt van een blik doperwtjes (in plaats van bevroren erwtjes), spoel deze dan af en laat uitlekken. Was de bleekselderij en snijd deze in dunne plakjes.

Doperwten-muntrisotto
Doperwten-muntrisotto

De doperwten-muntrisotto afmaken – 40 minuten

Verhit een klontje roomboter en een flinke scheut olijfolie in een grote bakpan op middel-hoog vuur. Fruit de stukjes ui en knoflook in de pan. Voeg dan de risotto toe en bak in 2 - 3 minuten glazig.

Blus af met een flinke scheut witte wijn en wacht totdat de risotto de wijn geheel heeft opgenomen. Begin nu met het rustig lepelen van de bouillon naar de pan met de risotto.

Voeg steeds een soeplepel vocht toe aan de pan, totdat de rijst bijna al het vocht heeft opgenomen. Herhaal deze stap totdat alle bouillon op is, en de risotto gaar is. Roer zo nu en dan met de houten lepel.

Voeg de doperwtjes als laatste toe aan de pan, deze hoeven alleen maar warm te worden. Snijd een handvol verse muntblaadjes fijn en roer deze door de risotto heen.

Rasp een stuk parmezaanse kaas fijn, roer deze ook door de risotto heen. Serveer de doperwten-muntrisotto met extra geraspte parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

2 waarderingen
😍
2
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
347.47 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
33.05 g
4.75 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
11.7 g
6.98 g
Eiwitten
14.67 g
Vezels
4.89 g
Natrium
1667.69 mg
Mineralen
Ijzer
3.19 mg
Calcium
294.6 mg
Magnesium
50.02 mg
Kalium
50.02 mg
Fosfor
304.65 mg
Koper
0.31 mg
Zink
2.25 mg
Jodium
0.03 µg
Selenium
5.05 µg
Vitamines
Vitamine C
20.81 mg
Vitamine D
0.13 mg
Vitamine A
178.38 mg
Vitamine B1
0.2 mg
Vitamine B2
0.3 mg
Vitamine B6
0.35 mg
Vitamine B12
0.88 µg
Foliumzuur
38.59 µg
Vitamine E
1.07 mg
Vitamine K
32.27 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Doperwten-muntrisotto"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.