Ohmydish.nl
Ohmydish.nl


Doperwten-muntrisotto

Zonder al teveel moeite zet jij deze doperwten-muntrisotto op tafel. Lekker met geraspte parmezaanse kaas. Recept voor 4, klaar in 45 minuten.

Doperwten-muntrisotto
45 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Doperwten-muntrisotto

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 grote ui
  • 250 ml witte wijn, liefst een droge witte wijn
  • 1 liter kippenbouillon
  • 3 tenen knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • Olijfolie
  • 400 gram risotto rijst
  • Roomboter
  • Blik doperwten
  • Handvol verse muntblaadjes
  • Flink stuk parmezaanse kaas
Doperwten-muntrisotto
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Rasp
  • Grote bakpan
  • Waterkoker
  • Houten lepel
  • Soeplepel
  • Koksmes
  • Snijplank

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

45 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/doperwten-muntrisotto


Voorbereiding -- 5 minuten

Snijd de grote ui en de teentjes knoflook in zo fijn mogelijke stukjes. Bereid een liter kippenbouillon voor, je kunt hiervoor een kant-en-klare pot bouillon kopen of simpelweg door een aantal bouillonblokjes in een maatbeker met heet water te plaatsen. Als je gebruik maakt van een blik doperwtjes (in plaats van bevroren erwtjes), spoel deze dan af en laat uitlekken. Was de bleekselderij en snijd deze in dunne plakjes.

De doperwten-muntrisotto afmaken -- 40 minuten

Verhit een klontje roomboter en een flinke scheut olijfolie in een grote bakpan op middel-hoog vuur. Fruit de stukjes ui en knoflook in de pan. Voeg dan de risotto toe en bak in 2 - 3 minuten glazig. Blus af met een flinke scheut witte wijn en wacht totdat de risotto de wijn geheel heeft opgenomen.

Begin nu met het rustig lepelen van de bouillon naar de pan met de risotto. Voeg steeds een soeplepel vocht toe aan de pan, totdat de rijst bijna al het vocht heeft opgenomen. Herhaal deze stap totdat alle bouillon op is, en de risotto gaar is. Roer zo nu en dan met de houten lepel. Voeg de doperwtjes als laatste toe aan de pan, deze hoeven alleen maar warm te worden.

Snijd een handvol verse muntblaadjes fijn en roer deze door de risotto heen. Rasp een stuk parmezaanse kaas fijn, roer deze ook door de risotto heen.

Serveer de doperwten-muntrisotto met extra geraspte parmezaanse kaas. Eet smakelijk!



Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Winterse warme apfelkorn

Sinterklaas recepten

Wil je iets lekkers gaan maken voor Sinterklaas? Hier vind je lekkere recepten voor een leuke en gezellige Sinterklaas viering. Maak bijvoorbeeld je eigen pepernoten, kruidnoten, taaitaai of een heerlijke cheesecake. Met deze lekkere recepten gaat het zeker weten een gezellig en heerlijk avondje worden!