Dadels met spek en geitenkaas

(2)

Deze dadels met spek en geitenkaas zijn zo klaar en extra lekker omdat deze hapjes in de oven worden gebakken. Een must voor elk feestje!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-12-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-08-2022

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hapjes en snacks
Dadels met spek en geitenkaas

Ingrediënten


  • 16 grote dadels
  • 75 gram zachte geitenkaas
  • 1 theelepel honing
  • plakken spek

Kookgerei nodig


  • oven
  • ovenschaal of ovenplaat bekleed met bakpapier
  • kleine kom
  • kleine lepel
  • klein mesje

Dadels met spek en geitenkaas Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hapjes en snacks

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/dadels-met-spek-en-geitenkaas


Dadels met spek en geitenkaas maken – 30 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

Meng de geitenkaas met honing. Haal de pitten uit de dadels en snijd 1 kant half open. Voeg een klein beetje geitenkaas toe in het midden.

Snijd de plakken spek door de helft in de lengte en breedte. Pak elke gevulde dadel in met een stukje spek.

Dadels met spek en geitenkaas
Dadels met spek en geitenkaas

Leg de dadels op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de dadels ongeveer 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven tot het spek krokant is geworden.

Laat de dadels een beetje afkoelen voor je deze serveert, geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-12-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-08-2022


Waardeer dit recept!
2 stemmen

Dadels met spek en geitenkaas: Veel gestelde vragen

Waarom gebruiken we geen pitloze dadels?

De reden dat je beter geen pitloze dadels kunt gebruiken is dat de meeste smaak en textuur behouden blijft met de pit er nog in.

Welke spekplakken zijn het beste?

Je kunt gerookte spekplakken gebruiken, maar naturel spekplakken kunnen ook. Gebruik niet te dikke spekplakken.

0 reacties op Dadels met spek en geitenkaas

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.