Deze dadels met spek en geitenkaas zijn zo klaar en extra lekker omdat deze hapjes in de oven worden gebakken. Een must voor elk feestje!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 30-12-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Meng de geitenkaas met honing. Haal de pitten uit de dadels en snijd 1 kant half open. Voeg een klein beetje geitenkaas toe in het midden.
Snijd de plakken spek door de helft in de lengte en breedte. Pak elke gevulde dadel in met een stukje spek.
Leg de dadels op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de dadels ongeveer 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven tot het spek krokant is geworden.
Laat de dadels een beetje afkoelen voor je deze serveert, geniet ervan!
Waarom gebruiken we geen pitloze dadels?
De reden dat je beter geen pitloze dadels kunt gebruiken is dat de meeste smaak en textuur behouden blijft met de pit er nog in.
Welke spekplakken zijn het beste?
Je kunt gerookte spekplakken gebruiken, maar naturel spekplakken kunnen ook. Gebruik niet te dikke spekplakken.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.