Crostini met geitenkaas en wilde bramen

(4)

Snelle en makkelijke crostini met geitenkaas en wilde bramen zet je in 5 minuten op tafel. Perfect als snack op een feestje, recept voor 20 crostini's.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-08-2015, dit recept is voor 20 personen en duurt 5 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-02-2022

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 20 personen Categorie Lunch
Crostini met geitenkaas en wilde bramen

Ingrediënten


  • Crostini, een hard Italiaanse baguette met olijfolie en kruiden
  • Citroen
  • Honing
  • Gemengde sla
  • Geitenkaas
  • Wilde bramen

Kookgerei nodig


  • Mes
  • Snijplank + broodmes
  • Zester

Crostini met geitenkaas en wilde bramen Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 20 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/crostini-met-geitenkaas-en-wilde-bramen


Voorbereiding

Tip: Je kunt ook makkelijk zelf crostini's maken door stukjes stokbrood in te smeren met olijfolie en deze te bakken in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.

Zoals de ingrediëntenlijst al doet vermoeden kun je ook bramen kopen in de supermarkt. In laat augustus kun je echter ook wilde bramen plukken.

Wij waren er dus op uitgetrokken en hebben een hoop wilde bramen geplukt in het bos. Het verschil tussen wilde bramen en bramen die je in de supermarkt koopt is vooral de grootte en deze zijn veel zuurder. 

Wilde bramen plukken in het bos met de honden
Wilde bramen plukken in het bos met de honden

We hebben onze honden meegenomen op deze trip en zijn begonnen met het zoeken naar wilde bramen. We zijn weer naar huis gegaan nadat we een hele bak vol wilde bramen hadden geplukt.

Wilde bramen moet je echter wel op dezelfde dag eten als dat je ze geplukt hebt, aangezien deze snel kunnen gaan beschimmelen. Meer voorbereiding heb je niet nodig! 

Crostini met geitenkaas en wilde bramen
Crostini met geitenkaas en wilde bramen

De crostini met geitenkaas en wilde bramen afmaken -- 5 minuten

Pak een crostini, smeer er wat geitenkaas op. Voeg er een klein handje gemengde sla en 1 of 2 wilde bramen aan toe. Maak de crostini af met een kneepje honing.

Zest een citroen en verdeel de zeste over de crostini's. Herhaal deze stappen voor de resterende crostini's die je nog hebt. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-08-2015, dit recept is voor 20 personen en duurt 5 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-02-2022


Waardeer dit recept!
4 stemmen

0 reacties op Crostini met geitenkaas en wilde bramen

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.