Crostini met geitenkaas en wilde bramen

(3)

Snelle en makkelijke crostini met geitenkaas en wilde bramen zet je in 5 minuten op tafel. Perfect als snack op een feestje, recept voor 20 crostini's.

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 20 personen Categorie Lunch
Crostini met geitenkaas en wilde bramen

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Crostini, een hard Italiaanse baguette met olijfolie en kruiden
  • Citroen
  • Honing
  • Gemengde sla
  • Geitenkaas
  • Wilde bramen
Crostini met geitenkaas en wilde bramen Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Mes
  • Snijplank + broodmes
  • Zester

Bereiding


Kooktijd 5 minuten Aantal personen 20 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/crostini-met-geitenkaas-en-wilde-bramen


Voorbereiding

Tip: Je kunt ook makkelijk zelf crostini's maken door stukjes stokbrood in te smeren met olijfolie en deze te bakken in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.

Zoals de ingrediëntenlijst al doet vermoeden kun je ook bramen kopen in de supermarkt. In laat augustus kun je echter ook wilde bramen plukken.

Wij waren er dus op uitgetrokken en hebben een hoop wilde bramen geplukt in het bos. Het verschil tussen wilde bramen en bramen die je in de supermarkt koopt is vooral de grootte en deze zijn veel zuurder. 

Wilde bramen plukken in het bos met de honden
Wilde bramen plukken in het bos met de honden

We hebben onze honden meegenomen op deze trip en zijn begonnen met het zoeken naar wilde bramen. We zijn weer naar huis gegaan nadat we een hele bak vol wilde bramen hadden geplukt.

Wilde bramen moet je echter wel op dezelfde dag eten als dat je ze geplukt hebt, aangezien deze snel kunnen gaan beschimmelen. Meer voorbereiding heb je niet nodig! 

Crostini met geitenkaas en wilde bramen
Crostini met geitenkaas en wilde bramen

De crostini met geitenkaas en wilde bramen afmaken -- 5 minuten

Pak een crostini, smeer er wat geitenkaas op. Voeg er een klein handje gemengde sla en 1 of 2 wilde bramen aan toe. Maak de crostini af met een kneepje honing.

Zest een citroen en verdeel de zeste over de crostini's. Herhaal deze stappen voor de resterende crostini's die je nog hebt. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
3 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken


Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!