Deze cranberry koekjes zijn leuk om te maken én leuk om uit te delen. De hartjes zijn leuk voor valentijnsdag of Moederdag.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 10-02-2015, dit recept is voor 10 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Meng de bloem, ei en boter samen in de keukenmachine. Voeg citroensap en melk toe aan het mengsel. Blijf mengen totdat er een glad deeg ontstaat.
Snijd de gedroogde cranberry's in kleinere stukjes en voeg toe aan het koekjesdeeg. Meng goed samen. Verhit de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius.
Bestuif het werkblad met bloem. Rol het koekjesdeeg uit met een deegroller. Rol het koekjesdeeg niet te dun uit. Gebruik een hartvormig koekjesvorm om hartjes uit het koekjesdeeg te snijden.
Leg de koekjes op de bakplaat met bakpapier erop.
Schuif de bakplaat met de koekjes erop in de oven en bak 10 minuten lang, controleer dan of de koekjes klaar zijn. Leg de cranberry koekjes op een afkoelrek en laat geheel afkoelen.
Je kunt deze koekjes 5 dagen lang in een luchtdichte bak bewaren, geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.