Ohmydish.nl


Courgette spaghetti met garnalen en romige bloemkool

Op zoek naar een lactose- en glutenvrij recept? Dan moet je zeker eens deze courgette spaghetti met garnalen en romige bloemkool proberen.

Courgette spaghetti met garnalen en romige bloemkool
25 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Courgette spaghetti met garnalen en romige bloemkool

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 grote courgette
  • 1/2 recept voor bloemkoolpuree (ongeveer 6 grote eetlepels)
  • 20 grote garnalen (5 per persoon)
  • 1 grote knoflookteen
  • handvol cherry tomaatjes
  • 1 groentebouillonblokje
  • 100 gram (groene) snijbiet
  • optioneel: kleine handvol amandelschaafsel
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie
  • optioneel: kleine handvol peterselie
Courgette spaghetti met garnalen en romige bloemkool ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • spiraalsnijder (spiralizer)
  • sla centrifuge
  • kleine kom

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

25 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/courgette-spaghetti-garnalen-en-romige-bloemkool


Voorbereiding -- 15 minuten

Begin met het maken van de geroosterde bloemkoolpuree.

Pel de knoflook, snijd deze grof en zet opzij. Gebruik een spiraalsnijder om courgette spaghetti te maken. Als je deze niet hebt, kun je ook een koksmes gebruiken om dunne slierten te snijden.

Maak de garnalen schoon en ontdooi deze indien nodig. Was de snijbiet en verwijder overtollig water met een sla centrifuge. Snijd de snijbiet vervolgens in grove stukken.

Verwarm de grote bakpan zonder toevoegen van olie of boter. Rooster het amandelschaafsel in de droge pan. Het is prima als ze een beetje donker zijn, dan krijgen ze nog meer smaak maar let wel op dat ze niet verbranden. Schep ze in een kleine kom en zet opzij.

Courgette spaghetti met garnalen en romige bloemkool Courgette spaghetti met garnalen en romige bloemkool

Courgette spaghetti met garnalen en romige bloemkool afmaken -- 10 minuten

Verhit olijfolie in de grote bakpan samen met de knoflook en laat het op laag vuur zachtjes verwarmen om zo een heerlijke knoflookolie te creëren. Verwijder dan de knoflook en voeg de garnalen toe. Na ongeveer een minuut voeg je ook de courgette spaghetti toe. Kook dit enkele minuten tot de courgette een beetje zachter is geworden. Voeg dan de gesneden snijbiet, groentebouillonblokje en geroosterde bloemkoolpuree toe.

Bak het geheel nog enkele minuten langer tot de courgette en snijbiet klaar zijn en voeg dan in de laatste minuut de cherry tomaatjes toe. Breng op smaak met peper en zout en serveer met geroosterde amandelschaafsel en gesneden peterselie. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.