Op zoek naar een lactose- en glutenvrij recept? Dan moet je zeker eens deze courgette spaghetti met garnalen en romige bloemkool proberen.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/courgette-spaghetti-garnalen-en-romige-bloemkool
Pel de knoflook, snijd deze grof en zet opzij. Gebruik een spiraalsnijder om courgette spaghetti te maken. Als je deze niet hebt, kun je ook een koksmes gebruiken om dunne slierten te snijden.
Maak de garnalen schoon en ontdooi deze indien nodig. Was de snijbiet en verwijder overtollig water met een sla centrifuge. Snijd de snijbiet vervolgens in grove stukken.
Verwarm de grote bakpan zonder toevoegen van olie of boter. Rooster het amandelschaafsel in de droge pan. Het is prima als ze een beetje donker zijn, dan krijgen ze nog meer smaak maar let wel op dat ze niet verbranden. Schep ze in een kleine kom en zet opzij.
Courgette spaghetti met garnalen en romige bloemkool
Bak het geheel nog enkele minuten langer tot de courgette en snijbiet klaar zijn en voeg dan in de laatste minuut de cherry tomaatjes toe. Breng op smaak met peper en zout en serveer met geroosterde amandelschaafsel en gesneden peterselie. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.