Cosmopolitan

(4)

Zo maak je een échte Cosmopolitan zoals deze vaak te zien is in de serie "Sex and the City". Een vrolijke roze, zoet en licht zure cocktail. Perfect voor je volgende girls night! Laat een reactie achter

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 1 persoon Categorie Drankjes Calorieën 150 calorieën p.p.
Cosmopolitan

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

 • 45 ml wodka
 • 15 ml Cointreau
 • 45 ml cranberrysap
 • 1 limoen
 • 1 sinaasappel
 • Ijsblokjes
Cosmopolitan Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

 • Barmaatje
 • Shaker
 • Martiniglas
 • 2 x fijne zeef
 • Snijplank
 • Flexibel mesje
 • Aansteker (optioneel)

Bereiding


Kooktijd 10 minuten Aantal personen 1 persoon Categorie Drankjes Calorieën 150 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/cosmopolitan


Voorbereiding – 5 minuten

Snijd een dun reepje schil van een sinaasappel af in een ovale vorm. Halveer deze zodat je er een leuke sliert mee kunt draaien. Halveer de limoen.

Cosmopolitan
Cosmopolitan

De Cosmopolitan afmaken – 5 minuten

Schenk met behulp van een barmaatje 45 ml wodka in een shaker. Voeg dan 15 ml Cointreau (sinaasappellikeur) toe.

Je kunt naar mate van persoonlijke voorkeur meer of minder cranberrysap toevoegen. Voeg 45 ml cranberrysap samen met een klein beetje vers limoensap toe aan de shaker.

Vul de shaker met ijsblokjes, sluit deze en schud een 10-tal secondes goed door. Het is belangrijk om de Cosmopolitan dubbel te zeven om te voorkomen dat er kleine stukjes ijs in het glas komen.

Gebruik hiervoor simpelweg 2 fijne zeefjes of een barzeef en een klein fijnmazige zeef. Giet de inhoud van de shaker in het cocktailglas.

Voor een extra (leuke) smaakbeleving kun je ook een stukje sinaasappelschil zonder vruchtvlees aanbranden met een aansteker. De reden is dat etherische oliën vrij komen.

De etherische oliën geeft de cocktail nét dat extra beetje smaak. Je kunt ook de aangebrande schil langs de rand van het glas wrijven voor een extra geur- en smaakbeleving.

Garneer de Cosmopolitan met een sliertje sinaasappelschil in het glas. Geniet van deze lekkere en klassieke cocktail!


Waardeer dit recept!
4 stemmen

Cosmopolitan: Veel gestelde vragen

Wat is het verschil tussen cosmo en Cosmopolitan?

Cosmo is simpelweg de afkorting voor Cosmopolitan. Beide betekenen hetzelfde.

Waar is de Cosmopolitan bekend van?

In de serie “Sex and the City” worden er veel Cosmopolitans besteld en gedronken. Een geliefde cocktail onder vrouwen gezien de leuke roze kleur en de frisse en licht zure en zoete smaak.

Waar komt de Cosmopolitan vandaan?

Zoals de meeste cocktails komt ook de Cosmopolitan uit Amerika. In New York City verscheen deze cocktail al in 1988. Een experiment van Toby Cecchini. De naam Cosmopolitan komt van de kosmopolitische stad New York City.


Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.