Een bord vol met smaak, citroen kip met rijst en pesto en heerlijk geroosterde groentjes. Een geweldige doordeweekse maaltijd.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 08-02-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor naar 190 graden Celsius. Dompel de houten spiesen onder in water voor tenminste 15 minuten, dit voorkomt dat de houten stokjes gaan verbranden.
Start met het roosteren van de groentes. Pel de rode bieten en snijd deze in kleine partjes. Snijd de courgette in dikke stukken. Pel de rode ui en snijd deze ook in kleine partjes.
Combineer de rode bieten, courgette en rode ui en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de groentes 30 minuten lang in de oven, afhankelijk van de dikte van de groentes.
Controleer tussentijds of de groentes gaar zijn. Na 10 minuten voeg je gehalveerde cherry tomaatjes toe aan de oven schaal. Voeg deze pas toe na 10 minuten, anders zullen de tomaatjes erg papperig worden.
Vul ondertussen een middelgrote pan met water, voeg wat zout toe en laat het water koken. Kook de rijst aan de hand van de instructies op de verpakking.
Verwijder het onnodige vet en eventueel bloed en spiertjes van de kip filets. Snijd de filets in stukjes en plaats deze in een middelgrote kom.
Pers sap uit van een halve citroenen, meng dit met de kipstukjes en breng op smaak met peper en zout. Laat de kip marineren in de kom voor ongeveer 15 minuten.
Giet de rijst af en meng met de zeste en het sap van een citroen. Plaats de rijst in de pan en dek af met een deksel. Rijg de stukjes kip aan de houten spiesen.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote grillpan en bak de kipspiesen gaar, ongeveer 4 minuten aan elke kant, of totdat goudbruin. Controleer of de kip goed gaar is, voordat je deze serveert.
Haal de kipspiesen uit de grillpan en voeg een paar plakjes citroen te aan de pan. Bak deze aan beide kanten 1 minuut lang.
Verdeel de rijst en groentes over 4 borden en plaats 2 kipspiesen per persoon op een bord.
Maak het gerecht af door pesto over de kipspiesen te verdelen en verdeel een aantal gebakken citroenplakjes over de borden. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.