Je zult niet geloven hoe makkelijk deze chocolade duimkoekjes te maken zijn. Lekker voor bij de koffie of thee, recept voor 12 koekjes.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/chocolade-duimkoekjes
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Zeef bloem, zout en cacaopoeder in een kleine kom. Meng goed door elkaar. Doe de boter samen met de suiker in de kom van de keukenmachine.
Meng totdat er een licht en luchtig mengsel ontstaat, stel de snelheid dan in op middelmatige snelheid. Voeg 2 eidooiers toe en het bloem en cacaomengsel totdat er een mooi koekjesdeeg ontstaat.
Rol kleine balletjes van het deeg in suiker. Je kunt hiervoor het werkblad, een kom of bord gebruiken. Plaats de ronde deegballetjes op de bakplaat met bakpapier erop 2.5 centimeter van elkaar af.
De chocolade duimkoekjes zullen niet erg veel in grootte veranderen, maar het toch raadzaam om wat ruimte tussen de koekjes te laten. Gebruik je duim om een klein deukje in het midden van elk gesuikerde balletje te maken.
Bak de koekjes 10 tot 15 minuten lang in de voorverwarmde oven. Haal de koekjes uit de oven en laat ze tot kamertemperatuur afkoelen. Je kunt hiervoor het beste een afkoelrek gebruiken.
Combineer slagroom en donkere chocolade met elkaar in een kleine sauspan. De ratio is 1 op 1, met andere woorden: 1 ml slagroom op 1 gram chocolade. Snijd een halve reep donkere chocolade in kleine stukjes.
Vul de chocolade duimkoekjes met de ganache en laat geheel afkoelen. Je kunt de koekjes tot 3 dagen lang bewaren in een luchtdichte bak. Lekker voor bij de thee of koffie, geniet ervan!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.