Zien deze chocolade aardbeien er niet geweldig uit? Leuk cadeau dat je zelf kunt maken voor bijvoorbeeld valentijnsdag of moederdag.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/chocolade-aardbeien
Bereid eerst het bain marie voor. Vul een middelgrote pan met een beetje water, breng dit water aan de kook en plaats op de middelgrote pan vervolgens een (aluminium) kom. De kom mag het water niet aanraken, de stoom die van het kokende water af komt zal de kom verwarmen zodat er perfect chocolade in gesmolten kan worden.
Voeg de donkere chocolade toe aan de kom. Roer niet al teveel, en wacht totdat de chocolade in zijn geheel gesmolten is. Doe de witte chocolade in een andere kom en zet deze voor nu aan de kant.
Chocolade aardbeien
Warm de overgebleven chocolade opnieuw op. Giet dan de warme chocolade in een van de spuitzakken en knip een heel klein gaatje in de punt van de spuitzak. Spuit nu de warme donkere chocolade over de aardbeien met witte chocolade. Herhaal bovenstaande stap voor de witte chocolade, maar dan voor de aardbeien met donkere chocolade.
Wacht totdat de chocolade helemaal afgekoeld is en hard genoeg om met de handen aan te kunnen raken. Bewaar de aardbeien los van elkaar in de koelkast. Geniet ervan!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.