Ohmydish.nl


Chocolade aardbeien

Zien deze chocolade aardbeien er niet geweldig uit? Leuk cadeau dat je zelf kunt maken voor bijvoorbeeld valentijnsdag of moederdag.

15 minuten 4 personen Toetjes
Chocolade aardbeien

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 8 grote verse aardbeien
  • 75 gram pure chocolade
  • 75 gram witte chocolade
  • Handvol noten naar keuze, dit recept gebruikt nougatine nootjes

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Middelgrote pan met 2 (aluminium) kommen die daar op passen, om een bain marie te maken
  • Spatel
  • 2 x Kleine spuitzak zonder opzetstuk, of bakpapier gevouwen tot een spuitzak
  • Plaat of koelrek
  • Keukenpapier

Bereiden


15 minuten 4 personen Toetjes

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/chocolade-aardbeien


Voorbereiding -- 5 minuten

Wellicht heb je deze mooie chocolade aardbeien al eens gezien in de patisserie winkeltjes. Deze zijn normaal gesproken best duur om te kopen. Dit lijkt moeilijk om te maken, maar dat is het totaal niet!

Trakteer jezelf op heerlijke chocolade aardbeien, of maak deze voor bijvoorbeeld Valentijnsdag, moederdag of als cadeautje voor een goede vriend. Bereid eerst de bain marie voor.

Vul een middelgrote pan met een beetje water, breng het water aan de kook en plaats een (aluminium) kom op de middelgrote pan.

De kom mag het water niet aanraken, de stoom die van het kokende water af komt zal de kom verwarmen zodat er perfect chocolade in gesmolten kan worden.

Voeg de pure chocolade in stukken toe aan de kom. Roer niet teveel, en wacht tot de chocolade in zijn geheel gesmolten is.

Plaats de witte chocolade in een andere kom en zet deze voor nu aan de kant. 

Chocolade aardbeien
Chocolade aardbeien

De chocolade aardbeien afmaken -- 10 minuten

Was de aardbeien onder stromend koud water. Dep deze droog met behulp van keukenpapier. Haal de kom met gesmolten pure chocolade van de pan af en zet de kom met de witte chocolade op de pan, en smelt de witte chocolade rustig.

Dip de helft van de aardbeien om de beurt in de gesmolten pure chocolade, en de andere helft van de aardbeien in de gesmolten witte chocolade. Leg de aardbeien op een koelrek of plaat. 

Voeg nu nootjes toe aan de chocolade op de aardbeien, nu de chocolade nog niet uitgehard is. Verwarm de overgebleven chocolade opnieuw. Giet dan de warme chocolade in een van de spuitzakken en knip een heel klein gaatje in de punt van de spuitzak.

Spuit nu de warme pure chocolade over de aardbeien met witte chocolade. Herhaal bovenstaande stap voor de witte chocolade, maar dan voor de aardbeien met pure chocolade.

Wacht totdat de chocolade helemaal afgekoeld is en hard genoeg om met de handen aan te kunnen raken. Bewaar de aardbeien los van elkaar in de koelkast. Geniet ervan!

Chocolade aardbeien: veelgestelde vragen

Hoe kun je aardbeien het beste bewaren?

Aardbeien kun je het beste eerst uit het bakje halen. Leg deze bijvoorbeeld op een bord of in een groter bakje zodat de aardbeien elkaar niet meer aanraken. Leg hier dan keukenpapier onder om eventueel vocht op te vangen. Zo worden ze minder snel zacht en vormt zich minder snel schimmel op de aardbeien. Bewaar de aardbeien vervolgens in de koelkast.

Hoe lang kun je aardbeien bewaren?

Verse aardbeien, zonder zachte plekjes, blijven tussen 3 en 5 dagen mooi. Afhankelijk van de kwaliteit van de aardbeien toen je deze hebt gekocht.

Wat vind jij van dit recept?
25 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Gevulde koeken
Volgend recept →
Gemarineerde olijven

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.