Ohmydish.nl


Chocolade aardbeien

Zien deze chocolade aardbeien er niet geweldig uit? Leuk cadeau dat je zelf kunt maken voor bijvoorbeeld valentijnsdag of moederdag.

Chocolade aardbeien
15 minuten 4 personen Toetjes
Chocolade aardbeien

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 8 grote verse aardbeien
  • 75 gram donkere chocolade
  • 75 gram witte chocolade
  • Handvol noten naar keuze, dit recept gebruikt nougatine nootjes

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Middelgrote pan met 2 (aluminium) kommen die daar op passen, om een bain marie te maken
  • Spatel
  • 2 x Kleine spuitzak zonder opzetstuk, of bakpapier gevouwen tot een spuitzak
  • Plaat of koelrek
  • Keukenpapier

Bereiden

15 minuten 4 personen Toetjes

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/chocolade-aardbeien


Voorbereiding -- 5 minuten

Wellicht heb je deze mooie chocolade aardbeien al eens gezien in de patisserie winkeltjes. Deze zijn normaal gesproken best duur om te kopen. Dit lijkt moeilijk om te maken, maar dat is het totaal niet!

Trakteer jezelf op heerlijke chocolade aardbeien, of maak deze voor bijvoorbeeld Valentijnsdag, moederdag of als cadeautje voor een goede vriend. Bereid eerst het bain marie voor.

Vul een middelgrote pan met een beetje water, breng dit water aan de kook en plaats op de middelgrote pan vervolgens een (aluminium) kom.

De kom mag het water niet aanraken, de stoom die van het kokende water af komt zal de kom verwarmen zodat er perfect chocolade in gesmolten kan worden.

Voeg de donkere chocolade toe aan de kom. Roer niet al teveel, en wacht totdat de chocolade in zijn geheel gesmolten is.

Doe de witte chocolade in een andere kom en zet deze voor nu aan de kant. 

Chocolade aardbeien
Chocolade aardbeien

De chocolade aardbeien afmaken -- 10 minuten

Was de aardbeien onder stromend koud water. Dep deze droog met behulp van keukenpapier. Haal de kom met gesmolten donkere chocolade van de pan af en zet de kom met de witte chocolade op de pan, en smelt de chocolade rustig.

Dip de helft van de aardbeien om de beurt in de gesmolten donkere chocolade, en de andere helft van de aardbeien in de gesmolten witte chocolade. Let de aardbeien op een koelrek of plaat. 

Voeg nu nootjes toe aan de chocolade op de aardbeien, nu de chocolade nog niet uitgehard is. Warm de overgebleven chocolade opnieuw op. Giet dan de warme chocolade in een van de spuitzakken en knip een heel klein gaatje in de punt van de spuitzak.

Spuit nu de warme donkere chocolade over de aardbeien met witte chocolade. Herhaal bovenstaande stap voor de witte chocolade, maar dan voor de aardbeien met donkere chocolade.

Wacht totdat de chocolade helemaal afgekoeld is en hard genoeg om met de handen aan te kunnen raken. Bewaar de aardbeien los van elkaar in de koelkast. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
9 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Gemarineerde olijven

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.