Chips bakken in de airfryer - extra krokante chips
😍 5 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Chips bakken in de airfryer is niet moeilijk, maar je moet wel even weten waar je op kunt letten voor een extra krokant resultaat. Dunne krokante naturel chips met een beetje zout, wat mij betreft de perfecte snack.

Het geheim van de lekkerste zelfgemaakte chips zit 'm in de dikte van de aardappel plakjes, het wassen van de aardappel plakjes en het gebruik van zo min mogelijk olie.

Chips bakken in de airfryer ingrediënten

Recept chips bakken in de airfryer

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-03-2025, dit recept is voor 2 personen en duurt 45 minuten.

Bijgewerkt op: 30-03-2025

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
45 minuten

Chips bakken in de airfryer – 45 minuten

Schil de aardappelen indien gewenst en snijd deze in dunne plakjes.

Hoe dunner de aardappelplakjes zijn, hoe krokanter de chips zullen zijn. Daarom kun je het beste een mandoline of snijmachine gebruiken, maar je kunt eventueel ook plakjes maken met een dunschiller.

Chips bakken in de airfryer - extra krokante chips
Chips bakken in de airfryer - extra krokante chips

Leg de plakjes aardappel in een kom met water en laat dit ongeveer 10 minuten staan.

Haal de plakjes uit het water en dep deze droog met een schone theedoek.

Gebruik een kwastje om een heel dun laagje olijfolie aan te brengen op de aardappelplakjes en leg ze in 1 laag in de mand van de airfryer. Zorg dat ze niet over elkaar heen liggen en bak niet teveel chips tegelijk. Houd ondertussen de resterende plakjes aardappel onder de theedoek.

Om te zorgen dat de chips niet door de airfryer gaan waaien, kun je een spatdeksel gebruiken. Zonder kan ook, dan kun je de plakjes af en toe weer van elkaar af halen en ze na enkele minuten (zodra ze niet meer aan plakken) goed schudden.

Zelf chips bakken in de airfryer
Zelf chips bakken in de airfryer

Bak de chips mooi goudbruin en krokant in 5 tot 10 minuten tijd op 190 graden Celsius. De exacte baktijd is afhankelijk van de airfryer en de dikte van de aardappelplakjes.

Bestrooi de chips met een beetje zout. Herhaal voor de resterende plakjes aardappel, geniet ervan!

Tips!

Welke aardappelen om zelf chips te maken?

Voor het maken van chips kun je het beste vastkokende aardappelen gebruiken.

Hoe lang kan ik zelfgemaakte chips bewaren?

Bewaar de zelfgemaakte chips in een goed afgesloten bak, zo kun je ze enkele dagen bewaren maar ze zullen uiteindelijk minder knapperig worden.

Wat vind je hiervan?

5 waarderingen
😍
5
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie / stuk:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
261.13 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
34.02 g
0.00 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
11.18 g
1.60 g
Eiwitten
4.00 g
Vezels
5.00 g
Natrium
1206.11 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
1 grote vastkokende aardappelen 164.00 34.00 g - 0.20 g - 4.00 g 5.00 g 6.00 mg 1.00 mg 18.00 mg 40.00 mg 880.00 mg 100.00 mg 0.20 mg 0.60 mg - - 16.00 mg - - 0.16 mg 0.10 mg 0.50 mg - 18.00 µg - - -
1 eetlepel olijfolie 97.13 0.02 g - 10.98 g 1.60 g - - 0.11 mg - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
zout - - - - - - - 1200.00 mg 0.01 mg 0.30 mg 8.70 mg 0.15 mg - - - - - - - - - - - - - - - -
    261.13 34.02 g - 11.18 g 1.60 g 4.00 g 5.00 g 1206.11 mg 1.01 mg 18.30 mg 48.70 mg 880.15 mg 100.00 mg 0.20 mg 0.60 mg - - 16.00 mg - - 0.16 mg 0.10 mg 0.50 mg - 18.00 µg - - -
4 reacties op "Chips bakken in de airfryer"
Ruth zegt op 29-03-2025
Hoi Véronique, op hoeveel graden moet de airfryer?
Véronique zegt op 29-03-2025
Hallo Ruth, dat staat vermeld in het recept (stap 7): 190 graden Celsius. Veel liefs, Véronique
Ruth zegt op 31-03-2025
Dankjewel Véronique, ik had niet goed gelezen 🙈
Véronique zegt op 31-03-2025
Geen enkel probleem, ik wens je een hele fijn nieuwe week! Veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.