Ohmydish.nl


Cannelloni met gehakt

Cannelloni met gehakt, bechamelsaus en kaas is een klassiek Italiaans gerecht. Deze gevulde pasta is bij iedereen geliefd door de volle smaken.

Cannelloni met gehakt
1 uur 10 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Cannelloni met gehakt

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 pak cannelloni (250 gram)
  • 500 gram rundergehakt (of gebruik half-om-half)
  • 1,5 ui
  • 3 knoflooktenen
  • 1/2 recept voor bechamel saus
  • 1 blikje tomatenpuree (140 gram)
  • 2 blikken tomatenblokjes (800 gram)
  • 3 wortels
  • ongeveer 100 gram Parmezaanse kaas (of grana padano)
  • paar takjes basilicum
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
Cannelloni met gehakt ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • dunschiller
  • grove rasp
  • grote bakpan
  • ovenschaal
  • oven
  • aluminiumfolie
  • theelepeltje
  • fijne kaasrasp

Bereiden

1 uur 10 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/cannelloni-met-gehakt


Voorbereiding -- 30 minuten

Begin met het maken van de bechamel saus volgens dit recept. 

Pel dan de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de wortel en rasp deze grof. Verhit olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg dan het gehakt toe en bak dit enkele minuten mee. 

Voeg dan ook de wortel toe samen met de takjes basilicum. Bak de tomatenpuree nog kort mee om deze te ontzuren en voeg als laatste de blikken tomatenblokjes toe. Laat het dan ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen. 

Breng op smaak met peper en zout, verwijder de basilicum takjes en laat de vulling een beetje afkoelen. 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet de oven schaal in met olijfolie. 

Cannelloni met gehakt
Cannelloni met gehakt

Cannelloni met gehakt afmaken -- 40 minuten

Vul elke cannelloni met het gehakt mengsel. Het beste kun je deze met een stukje aluminiumfolie aan de onderkant vasthouden en dan vullen met een theelepeltje. Herhaal tot alle ingrediënten gebruikt zijn en bedek deze dan met bechamel saus. 

Maak af met een laag geraspte Parmezaanse kaas en bak in de oven voor ongeveer een half uur, of tot de kaas mooi goudbruin is geworden. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
7 stemmen
Volgend recept →
Citroenijs

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.