Cannelloni met gehakt, bechamelsaus en kaas is een klassiek Italiaans gerecht. Deze gevulde pasta is bij iedereen geliefd door de volle smaken.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 20-08-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Begin met het maken van de bechamel saus volgens dit recept.
Pel dan de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de wortel en rasp deze grof. Verhit olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg dan het gehakt toe en bak dit enkele minuten mee.
Voeg dan ook de wortel toe samen met de takjes basilicum. Bak de tomatenpuree nog kort mee om deze te ontzuren en voeg als laatste de blikken tomatenblokjes toe. Laat het dan ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen.
Breng op smaak met peper en zout, verwijder de basilicum takjes en laat de vulling een beetje afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet de oven schaal in met olijfolie.
Vul elke cannelloni met het gehakt mengsel. Het beste kun je deze met een stukje aluminiumfolie aan de onderkant vasthouden en dan vullen met een theelepeltje. Herhaal tot alle ingrediënten gebruikt zijn en bedek deze dan met bechamel saus.
Maak af met een laag geraspte Parmezaanse kaas en bak in de oven voor ongeveer een half uur, of tot de kaas mooi goudbruin is geworden. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.