Cannelloni met gehakt, bechamelsaus en kaas is een klassiek Italiaans gerecht. Deze gevulde pasta is bij iedereen geliefd door de volle smaken.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/cannelloni-met-gehakt
Begin met het maken van de bechamel saus volgens dit recept.
Pel dan de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de wortel en rasp deze grof. Verhit olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg dan het gehakt toe en bak dit enkele minuten mee.
Voeg dan ook de wortel toe samen met de takjes basilicum. Bak de tomatenpuree nog kort mee om deze te ontzuren en voeg als laatste de blikken tomatenblokjes toe. Laat het dan ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen.
Breng op smaak met peper en zout, verwijder de basilicum takjes en laat de vulling een beetje afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet de oven schaal in met olijfolie.
Vul elke cannelloni met het gehakt mengsel. Het beste kun je deze met een stukje aluminiumfolie aan de onderkant vasthouden en dan vullen met een theelepeltje. Herhaal tot alle ingrediënten gebruikt zijn en bedek deze dan met bechamel saus.
Maak af met een laag geraspte Parmezaanse kaas en bak in de oven voor ongeveer een half uur, of tot de kaas mooi goudbruin is geworden. Smakelijk!
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!