Cactusvijg cocktail

(5)

Er is niet veel voor nodig om een heerlijke cactusvijg cocktail te maken. In maar 15 minuten tijd heb je een verfrissende cocktail. Recept voor 4 personen. Laat een reactie achter

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Drankjes
Cactusvijg cocktail

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 6 cactusvijgen
  • Ongeveer 100 ml vodka
  • Koolzuurhoudend water

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Blender
  • Fijne zeef
  • Champagneglazen

Bereiding


Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Drankjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/cactusvijg-cocktail


Voorbereiding -- 10 minuten

Cactusvijgen zijn de vruchten van een cactus, wees dus voorzichtig met het aanpakken hiervan. Gebruik bijvoorbeeld een handschoen om de cactusvijg vast te pakken. 

Snijd de randen van beide kanten eraf en maak een insnede over de gehele lengte. Je kunt nu de cactusvijg heel gemakkelijk pellen. Gebruik een blender om het sap uit te cactusvijg te vermalen. Haal het sap door een fijne zeef om alle stukjes en pitjes eruit te halen. 

Cactusvijg cocktail
Cactusvijg cocktail

De cactusvijg cocktail afmaken -- 5 minuten

Giet het sap in de glazen, schenk ongeveer een dikke rand in elk glas. Giet er dan de vodka overheen, evenredig veel als het sap. 

Maak de cactusvijg cocktail dan af door de rest van het glas te vullen met koolzuurhoudend water. Meer is er niet voor nodig om een heerlijke cocktail te maken. Geniet ervan!


Waardeer dit recept!
5 stemmen

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.