Burger met krokante speklap
😍 4Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Burger met krokante speklap

Een lekkere speklap in plaats van een burger! Het vlees is 's nachts gemarineerd en combineert perfect met sla, tomaat en een bbq saus.

1 uur 15 minuten
1 persoon
Recept burger met krokante speklap

Ingrediënten

1 persoon
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-08-2016, dit recept is voor 1 persoon en duurt 1 uur 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
1 uur
Totale tijd
1 uur 15 minuten

Voorbereiding – 15 minuten + wachttijd

Giet flink wat olijfolie in de grote kom(men) en voeg dan de speklappen toe. Bedek elk varkenslapje met flink wat kruiden, gebruik je handen om alle kruiden goed door het vlees te mengen.

Dek de grote kom af met wat huishoudfolie en laat dit een nacht marineren. 

Gemarineerde speklappen
Gemarineerde speklappen

De burger met krokante speklap bakken – 1 uur

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 150 graden Celsius. Haal de gemarineerde speklappen uit de koelkast en draai alle stukken vlees een keer om, om er zeker van te zijn dat alles goed gemengd is.

Plaats elk varkenslapje in de oven zodra de oven heet genoeg is. Tip: Dek de bodem van de oven af met aluminiumfolie om achteraf schoonmaken te vergemakkelijken. 

Burger met krokante speklap
Burger met krokante speklap

Was en droog de sla. snijd de komkommer, augurken en rijpe tomaat in stukjes. Snijd de hamburgerbroodjes open. Voeg dan een laag sla, kaas, een speklap, augurken, komkommer en saus toe. 

Plaats de bovenkant van het hamburgerbroodje erop. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

4 waarderingen
😍
4
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Burger met krokante speklap"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.