Burger met krokante speklap
😍 4Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Burger met krokante speklap

Een lekkere speklap in plaats van een burger! Het vlees is 's nachts gemarineerd en combineert perfect met sla, tomaat en een bbq saus.

1 uur 15 minuten
1 persoon
Recept burger met krokante speklap

Ingrediënten

1 persoon
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 12-08-2016, dit recept is voor 1 persoon en duurt 1 uur 15 minuten.

Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
1 uur
Totale tijd
1 uur 15 minuten

Voorbereiding – 15 minuten + wachttijd

Giet flink wat olijfolie in de grote kom(men) en voeg dan de speklappen toe. Bedek elk varkenslapje met flink wat kruiden, gebruik je handen om alle kruiden goed door het vlees te mengen.

Dek de grote kom af met wat huishoudfolie en laat dit een nacht marineren. 

Gemarineerde speklappen
Gemarineerde speklappen

De burger met krokante speklap bakken – 1 uur

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 150 graden Celsius. Haal de gemarineerde speklappen uit de koelkast en draai alle stukken vlees een keer om, om er zeker van te zijn dat alles goed gemengd is.

Plaats elk varkenslapje in de oven zodra de oven heet genoeg is. Tip: Dek de bodem van de oven af met aluminiumfolie om achteraf schoonmaken te vergemakkelijken. 

Burger met krokante speklap
Burger met krokante speklap

Was en droog de sla. snijd de komkommer, augurken en rijpe tomaat in stukjes. Snijd de hamburgerbroodjes open. Voeg dan een laag sla, kaas, een speklap, augurken, komkommer en saus toe. 

Plaats de bovenkant van het hamburgerbroodje erop. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

4 waarderingen
😍
4
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
1194.82 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
32.23 g
10.73 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
80.57 g
45.23 g
Eiwitten
86.71 g
Vezels
4.71 g
Natrium
1341.51 mg
Mineralen
Ijzer
6.1 mg
Calcium
2173.25 mg
Magnesium
153 mg
Kalium
153 mg
Fosfor
1694.75 mg
Koper
2.81 mg
Zink
13.14 mg
Jodium
0 µg
Selenium
33.5 µg
Vitamines
Vitamine C
49.16 mg
Vitamine D
1.2 mg
Vitamine A
0.84 mg
Vitamine B1
0.86 mg
Vitamine B2
1.3 mg
Vitamine B6
1.17 mg
Vitamine B12
5.3 µg
Foliumzuur
109.2 µg
Vitamine E
1.53 mg
Vitamine K
9.73 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Burger met krokante speklap"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.