Ben jij ook zo'n fan van boterkoek? Maak zelf een heerlijke boterkoek met dit simpele recept. Klaar in 40 minuten, recept voor 8 personen.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/boterkoek
Tik een eitje open en voeg toe aan het mengsel, voeg een snufje zout toe en meng goed door elkaar heen. Voeg nu 250 gram gewone bloem toe aan het mengsel en meng nogmaals goed door.
Tik het 2e eitje open in een klein kommetje en meng de eidooier door het eiwit met behulp van een vork.
Vet de springvorm van 24 cm (26 cm mag ook!) in met boter. Verdeel dan het deeg over de bodem van de springvorm heen. Leg een vel huishoudfolie op het deeg. Druk het deeg plat met je handen en wrijf er overheen om het glad te krijgen. Verplaats de huishoudfolie om de rest van het deeg plat te krijgen in de vorm.
Boterkoek deeg plat maken
Bestrijk de bovenkant van de boterkoek met het opgeklopte ei . Gebruik hiervoor een siliconen kwast. Maak nu een leuk motief in de koek met behulp van een vork.
Boterkoek
Haal de boterkoek na het bakken uit de oven en laat deze volledig afkoelen op een afkoelrek. Plaats de boterkoek dan in de koelkast tot deze hard geworden is. Serveer de boterkoek in punten.
Geniet van je zelfgemaakte boterkoek!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.