Deze bladerdeeghapjes met geitenkaas zijn makkelijk om te maken met weinig ingrediënten. Ideaal voor een feestje en extra lekker als ze nog een beetje warm zijn.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 27-03-2023, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Kraak indien nodig de walnoten open en hak deze grof. Verwijder de takjes van de rozemarijn en snijd de naalden fijn.
Gebruik een koekjes uitsteker, glas of kommetje om rondjes uit de plak bladerdeeg te halen.
Klop een eidooier los en besmeer hier de bladerdeeg rondjes mee. Prik gaatjes in het midden met een vork.
Verdeel een beetje geitenkaas in het midden van elk rondje, bestrooi met walnoten en rozemarijn en maak af met een beetje honing.
Bak de bladerdeeghapjes mooi goudbruin in ongeveer 10 tot 15 minuten, de exacte baktijd is afhankelijk van de oven en grootte van de hapjes. Serveer direct, eet smakelijk!
Welke geitenkaas voor bladerdeeghapjes?
Je kunt het beste een zachte geitenkaas gebruiken, je kunt eventueel ook een rol geitenkaas gebruiken. Deze smelt iets minder mooi, aangezien deze een korst heeft.
Kan ik de rozemarijn vervangen?
Je kunt de rozemarijn eventueel vervangen door tijm of salie.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.