Bladerdeeghapjes met geitenkaas

(13)

Deze bladerdeeghapjes met geitenkaas zijn makkelijk om te maken met weinig ingrediënten. Ideaal voor een feestje en extra lekker als ze nog een beetje warm zijn.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-03-2023, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-07-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hapjes en snacks
Bladerdeeghapjes met geitenkaas

Ingrediënten


  • 1 plak bladerdeeg
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • kleine handvol walnoten
  • 1 eidooier
  • 1 takje verse rozemarijn
  • honing naar smaak

Kookgerei nodig


  • oven
  • bakplaat bekleed met bakpapier
  • optioneel: notenkraker
  • snijplank & koksmes
  • ronde koekjes uitsteker, glas of kom
  • siliconen kwast
  • vork

Bladerdeeghapjes met geitenkaas Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hapjes en snacks

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bladerdeeghapjes-met-geitenkaas


Voorbereiding – 5 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Kraak indien nodig de walnoten open en hak deze grof. Verwijder de takjes van de rozemarijn en snijd de naalden fijn.

Bladerdeeghapjes met geitenkaas
Bladerdeeghapjes met geitenkaas

De bladerdeeghapjes met geitenkaas afmaken – 25 minuten

Gebruik een koekjes uitsteker, glas of kommetje om rondjes uit de plak bladerdeeg te halen.

Klop een eidooier los en besmeer hier de bladerdeeg rondjes mee. Prik gaatjes in het midden met een vork.

Bladerdeeghapjes met geitenkaas voorbereiden - stap 1
Bladerdeeghapjes met geitenkaas voorbereiden - stap 1

Verdeel een beetje geitenkaas in het midden van elk rondje, bestrooi met walnoten en rozemarijn en maak af met een beetje honing.

Bladerdeeghapjes met geitenkaas voorbereiden - stap 2
Bladerdeeghapjes met geitenkaas voorbereiden - stap 2

Bak de bladerdeeghapjes mooi goudbruin in ongeveer 10 tot 15 minuten, de exacte baktijd is afhankelijk van de oven en grootte van de hapjes. Serveer direct, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-03-2023, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-07-2023


Waardeer dit recept!
13 stemmen

Bladerdeeghapjes met geitenkaas: Veel gestelde vragen

Welke geitenkaas voor bladerdeeghapjes?

Je kunt het beste een zachte geitenkaas gebruiken, je kunt eventueel ook een rol geitenkaas gebruiken. Deze smelt iets minder mooi, aangezien deze een korst heeft.

Kan ik de rozemarijn vervangen?

Je kunt de rozemarijn eventueel vervangen door tijm of salie.

0 reacties op Bladerdeeghapjes met geitenkaas

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.