Bananensplit
😍 9Geweldig
😋 0Lekker
😲 1Verrassend
😕 0Matig

Bananensplit

Een uitvinding van Amerikaanse bodem is de bananensplit. Klaar in minder dan 10 minuten, recept voor 1 persoon.

10 minuten
1 persoon

Tip: je kunt ook snel je eigen chocoladesaus maken.

Verwarm en meng 100 gram ongezoete chocolade druppels samen met 200 ml ongezoete slagroom, heel simpel!

Bananensplit ingrediënten

Recept bananensplit

Ingrediënten

1 persoon
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 16-02-2016, dit recept is voor 1 persoon en duurt 10 minuten.

Bijgewerkt op: 09-10-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
10 minuten

Voorbereiding – 5 minuten (optioneel)

Wij hebben cocktail kersen, ofwel maraschino kersen, gebruikt aangezien er geen verse kersen beschikbaar zijn op dit moment. Het is natuurlijk lekkerder om verse kersen te gebruiken.

Voor dit gerecht is geen voorbereiding nodig, behalve wanneer je de chocolade saus zelf wil maken. Je kunt deze stap overslaan als je niet je eigen chocolade saus wil gaan maken.

Het maken van een chocolade saus is echter heel erg simpel. Dit maakt genoeg chocolade saus voor 4 personen. Verhit zachtjes 100 gram ongezoete chocolade druppels en 200 ml ongezoete slagroom in een klein pannetje.

Combineer de ingrediënten met behulp van een garde, totdat deze goed gecombineerd zijn. Zet het vuur uit en laat de chocolade saus afkoelen op kamer temperatuur.

Gebruik een lepel of beter nog; een spuitzak om de chocolade saus over de bananensplit te verdelen.

Het maken van een bananensplit – 5 minuten

Snijd de uiteinden van beide bananen er af en haal de vrucht uit de schil. Snijd deze vervolgens door de helft en plaats deze op een leuk bord.

Schep een bolletje vanille ijs en chocolade ijs en plaats deze op de gehalveerde bananen. Spuit 3 'dotjes' slagroom en verdeel een klein handvol aan nougatine nootjes over de bananensplit. 

Voeg de (amerena) kersen, chocolade saus en gesuikerde wafels toe. Serveer direct, smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

10 waarderingen
😍
9
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
1
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
714.1 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
112.95 g
54.95 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
24.05 g
9.01 g
Eiwitten
9.1 g
Vezels
5.3 g
Natrium
123 mg
Mineralen
Ijzer
10.54 mg
Calcium
38.75 mg
Magnesium
76.1 mg
Kalium
76.1 mg
Fosfor
151.5 mg
Koper
0.33 mg
Zink
0.56 mg
Jodium
6.25 µg
Selenium
0.05 µg
Vitamines
Vitamine C
31 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
20.03 mg
Vitamine B1
0.1 mg
Vitamine B2
0.15 mg
Vitamine B6
0.93 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
38 µg
Vitamine E
0.05 mg
Vitamine K
0.3 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Bananensplit"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.