Een overheerlijk smeuïg bananenbrood met hazelnoten en stukjes chocolade. Gemaakt zonder boter en extra vol van smaak door het gebruik van veel rijpe bananen en yoghurt.
Bananenbrood is eigenlijk meer een cake die ontzettend smeuïg en smaakvol is geworden door het gebruik van rijpe bananen. De rijpe bananen geven het bananenbrood zijn typische smaak en textuur.
Mocht je geen chocolade druppels kunnen vinden, kun je ook een reep chocolade fijner snijden. Zorg ervoor dat de stukjes niet te groot zijn. Je kunt de hazelnoten eventueel vervangen door walnoten of amandelen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 15-05-2024, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius en vet een cakevorm in met boter of bekleed het cakeblik met bakpapier.
Hak de hazelnoten vrij grof en zet opzij.
Prak 5 bananen met een vork in de kom van de elektrische mixer en houd de 6e banaan apart.
Zeef 300 gram bloem samen met 1 theelepel zout, 1 theelepel baksoda en 1 eetlepel bakpoeder.
Klop 3 eieren samen met 5 geprakte bananen met een elektrische mixer tot deze vrij luchtig zijn. Voeg zonnebloemolie samen met honing en yoghurt toe en meng glad.
Voeg geleidelijk het bloemmengsel toe en meng tot een glad beslag.
Roer de hazelnoten samen met een handvol chocolade druppels door het beslag en verdeel dit gelijkmatig over het bakblik.
Snijd de laatste banaan over de lengte door de helft en druk deze met de bolle kant in het beslag.
Bak het bananenbrood gaar in ongeveer 1 uur. Controleer met een prikker of het bananenbrood gaar is, zodra de prikker er schoon uitkomt is het bananenbrood gaar.
Zet de oven uit en haal het bananenbrood niet direct uit de oven, dat vergroot de kans dat hij zal inzakken. Laat de ovendeur op een kier staan en laat het bananenbrood zo rustig afkoelen in de oven. Geniet ervan!
Hoe lang kan ik bananenbrood bewaren?
Je kunt een bananenbrood tot wel 3 dagen buiten de koelkast bewaren in een goed afgesloten bak of zak.
Kan ik de hazelnoten vervangen?
Je kunt de hazelnoten eventueel vervangen door walnoten of amandelen, of gebruik een notenmix van verschillende soorten noten.
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.