Bananenbrood met hazelnoten
😍 5Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Bananenbrood met hazelnoten vegetarisch

Een overheerlijk smeuïg bananenbrood met hazelnoten en stukjes chocolade. Gemaakt zonder boter en extra vol van smaak door het gebruik van veel rijpe bananen en yoghurt.

1 uur 30 minuten
8 personen

Bananenbrood is eigenlijk meer een cake die ontzettend smeuïg en smaakvol is geworden door het gebruik van rijpe bananen. De rijpe bananen geven het bananenbrood zijn typische smaak en textuur.

Mocht je geen chocolade druppels kunnen vinden, kun je ook een reep chocolade fijner snijden. Zorg ervoor dat de stukjes niet te groot zijn. Je kunt de hazelnoten eventueel vervangen door walnoten of amandelen.

Bananenbrood met hazelnoten ingrediënten

Recept bananenbrood met hazelnoten

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-05-2024, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur 30 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
1 uur 20 minuten
Totale tijd
1 uur 30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius en vet een cakevorm in met boter of bekleed het cakeblik met bakpapier.

Hak de hazelnoten vrij grof en zet opzij.

Prak 5 bananen met een vork in de kom van de elektrische mixer en houd de 6e banaan apart.

Bananenbrood met hazelnoten
Bananenbrood met hazelnoten

Bananenbrood met hazelnoten afmaken – 1 uur + 20 minuten

Zeef 300 gram bloem samen met 1 theelepel zout, 1 theelepel baksoda en 1 eetlepel bakpoeder.

Klop 3 eieren samen met 5 geprakte bananen met een elektrische mixer tot deze vrij luchtig zijn. Voeg zonnebloemolie samen met honing en yoghurt toe en meng glad.

Voeg geleidelijk het bloemmengsel toe en meng tot een glad beslag. 

Roer de hazelnoten samen met een handvol chocolade druppels door het beslag en verdeel dit gelijkmatig over het bakblik.

Snijd de laatste banaan over de lengte door de helft en druk deze met de bolle kant in het beslag.

Bak het bananenbrood gaar in ongeveer 1 uur. Controleer met een prikker of het bananenbrood gaar is, zodra de prikker er schoon uitkomt is het bananenbrood gaar.

Zet de oven uit en haal het bananenbrood niet direct uit de oven, dat vergroot de kans dat hij zal inzakken. Laat de ovendeur op een kier staan en laat het bananenbrood zo rustig afkoelen in de oven. Geniet ervan!

Tips!

Hoe lang kan ik bananenbrood bewaren?

Je kunt een bananenbrood tot wel 3 dagen buiten de koelkast bewaren in een goed afgesloten bak of zak.

Kan ik de hazelnoten vervangen?

Je kunt de hazelnoten eventueel vervangen door walnoten of amandelen, of gebruik een notenmix van verschillende soorten noten.

Wat vind je van dit recept?

5 waarderingen
😍
5
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
544.28 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
57.52 g
30.09 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
28.3 g
4.01 g
Eiwitten
11.78 g
Vezels
4.36 g
Natrium
507.93 mg
Mineralen
Ijzer
2.29 mg
Calcium
88.83 mg
Magnesium
72.02 mg
Kalium
72.02 mg
Fosfor
187.19 mg
Koper
0.51 mg
Zink
1.46 mg
Jodium
11 µg
Selenium
7.06 µg
Vitamines
Vitamine C
12.37 mg
Vitamine D
0.44 mg
Vitamine A
0.21 mg
Vitamine B1
0.18 mg
Vitamine B2
0.24 mg
Vitamine B6
0.58 mg
Vitamine B12
0.6 µg
Foliumzuur
51.76 µg
Vitamine E
0.29 mg
Vitamine K
0.06 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
4 reacties op "Bananenbrood met hazelnoten"
Riekje Post zegt op 26-05-2024
Kan ik de chocola en hazelnoten ook weg laten?
Véronique zegt op 27-05-2024
Hallo Riekje, het bananenbrood zal dan iets minder vol van smaak zijn maar alsnog super lekker denk ik. Veel liefs, Véronique
Anita van Hees zegt op 17-06-2024
Dit weekend heb ik dit recept gemaakt en vind hem heerlijk!! Dit is zeker niet de laatste keer dat ik hem heb gemaakt. ;-)
Véronique zegt op 17-06-2024
Wat super leuk om te horen, dankjewel Anita! Veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.