Heerlijk zacht en snel te maken avocado ijs, die je ook zonder ijsmachine kunt maken! Klaar in 25 minuten, recept voor 2 personen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 14-03-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Maak de rijpe avocado open door de avocado over de lengte in te snijden tot de pit. Draai de avocado in je handen en tik er voorzichtig met je (koks)mes in. Draai het mes om de pit uit de avocado te halen.
Schep het vruchtvlees eruit met een lepel en wrijf door een fijne zeef in een kommetje. Voeg het limoensap toe, dit zal ervoor zorgen dat de mooie groene kleur van de avocado behouden blijft.
Meng ook de suiker en slagroom erdoor tot er een glad mengsel overblijft. Je kunt dit recept heel makkelijk verdubbelen naar wens, verdubbel simpelweg de ingrediënten.
Giet het avocado ijs mengsel in de ijsmachine en laat 20 minuten lang draaien, of totdat er een mooi ijs ontstaat. Dit is afhankelijk van de kracht van de ijsmachine. Je kunt het avocado softijs direct eten, of tot maximaal 3 maanden in een luchtdicht bakje bewaren.
Heb je geen ijsmachine? Geen probleem! Plaats het avocado softijs mengsel dan in een bakje in de vriezer. Roer om de 10 minuten. Er zal dan wel een minder glad ijs overblijven. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.