Heerlijk zacht en snel te maken avocado ijs, die je ook zonder ijsmachine kunt maken! Klaar in 25 minuten, recept voor 2 personen.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/avocado-ijs
Maak de rijpe avocado open door de avocado over de lengte in te snijden tot de pit. Draai de avocado in je handen en tik er voorzichtig met je (koks)mes in. Draai het mes om de pit uit de avocado te halen.
Schep het vruchtvlees eruit met een lepel en wrijf door een fijne zeef in een kommetje. Voeg het limoensap toe, dit zal ervoor zorgen dat de mooie groene kleur van de avocado behouden blijft.
Meng ook de suiker en slagroom erdoor tot er een glad mengsel overblijft. Je kunt dit recept heel makkelijk verdubbelen naar wens, verdubbel simpelweg de ingrediënten.
Giet het avocado ijs mengsel in de ijsmachine en laat 20 minuten lang draaien, of totdat er een mooi ijs ontstaat. Dit is afhankelijk van de kracht van de ijsmachine. Je kunt het avocado softijs direct eten, of tot maximaal 3 maanden in een luchtdicht bakje bewaren.
Heb je geen ijsmachine? Geen probleem! Plaats het avocado softijs mengsel dan in een bakje in de vriezer. Roer om de 10 minuten. Er zal dan wel een minder glad ijs overblijven. Geniet ervan!
Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!