Avocado ijs
😍 19Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Avocado ijs vegetarisch

Heerlijk zacht en snel te maken avocado ijs, die je ook zonder ijsmachine kunt maken! Klaar in 25 minuten, recept voor 2 personen.

25 minuten
2 personen
Avocado ijs ingrediënten
Recept avocado ijs

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-03-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Maak de rijpe avocado open door de avocado over de lengte in te snijden tot de pit. Draai de avocado in je handen en tik er voorzichtig met je (koks)mes in. Draai het mes om de pit uit de avocado te halen.

Schep het vruchtvlees eruit met een lepel en wrijf door een fijne zeef in een kommetje. Voeg het limoensap toe, dit zal ervoor zorgen dat de mooie groene kleur van de avocado behouden blijft. 

Meng ook de suiker en slagroom erdoor tot er een glad mengsel overblijft. Je kunt dit recept heel makkelijk verdubbelen naar wens, verdubbel simpelweg de ingrediënten. 

Avocado softijs
Avocado softijs

Het avocado softijs afmaken – 20 minuten

Giet het avocado ijs mengsel in de ijsmachine en laat 20 minuten lang draaien, of totdat er een mooi ijs ontstaat. Dit is afhankelijk van de kracht van de ijsmachine. Je kunt het avocado softijs direct eten, of tot maximaal 3 maanden in een luchtdicht bakje bewaren.

Heb je geen ijsmachine? Geen probleem! Plaats het avocado softijs mengsel dan in een bakje in de vriezer. Roer om de 10 minuten. Er zal dan wel een minder glad ijs overblijven. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

19 waarderingen
😍
19
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
377.8 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
17.88 g
17.78 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
32.2 g
12.85 g
Eiwitten
3.08 g
Vezels
4.8 g
Natrium
21.75 mg
Mineralen
Ijzer
0.37 mg
Calcium
48.75 mg
Magnesium
27.8 mg
Kalium
27.8 mg
Fosfor
55.25 mg
Koper
0.31 mg
Zink
0.55 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
14 mg
Vitamine D
0.45 mg
Vitamine A
0.18 mg
Vitamine B1
0.08 mg
Vitamine B2
0.13 mg
Vitamine B6
0.32 mg
Vitamine B12
0.1 µg
Foliumzuur
9 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Avocado ijs"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.