Deze gefrituurde risottoballetjes, ofwel arancini, hebben Boursin kaas in het midden. Lekker als snack of voorafje, klaar in iets meer dan een uur tijd.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 15-11-2014, dit recept is voor 10 personen en duurt 1 uur 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de ui en knoflook en snijd deze fijn. Rasp de pecorino kaas fijn. Verwarm de bouillon en zet opzij.
Verwarm olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook enkele minuten aan.
Voeg de risotto rijst toe en roer goed door de ui en de knoflook en bak de rijst mee tot deze glazig is geworden. Giet de droge witte wijn erbij en roer tot het meeste vocht is opgenomen door de rijst.
Voeg steeds een soeplepel bouillon toe aan de risotto en blijf goed door roeren. Herhaal totdat de bouillon op is. Zet het vuur uit en voeg de geraspte pecorino kaas toe.
Breng de risotto op smaak met peper en zout. Verspreid de risotto over een bakplaat met opstaande rand. Op deze manier koelt de risotto heel snel af.
Bepaal hoe groot je de risottoballetjes wil hebben. Voeg een beetje (afgekoelde!) risotto toe aan je hand en druk deze plat. Voeg een klein beetje Boursin kaas in het midden toe.
Maak er dan een bal van zodat de Boursin in het midden zit. Herhaal deze stap tot alle risotto gebruikt is.
Zet 3 middelgrote kommen of diepe borden klaar. Vul 1 met bloem, een andere met losgeklopt ei en de laatste met panko. Voeg zout en peper toe aan het bord met de bloem en meng dit.
Verhit in de tussentijd zonnebloemolie in de braadpan met dikke bodem. Controleer of de olie heet genoeg is met behulp van een frituurthermometer. De olie is heet genoeg zodra deze een temperatuur van 190 graden Celsius heeft bereikt.
Voeg de risottoballetjes 1 voor 1 toe in de bloem, dan ei en als laatste de panko (Japans broodkruim). Zorg er telkens voor dat ze volledig bedekt zijn. Herhaal voor de resterende risottoballetjes.
Frituur de risottoballetjes in de hete olie tot ze mooi goudbruin zijn. Verplaats naar een bord of kom met keukenpapier om overtollige olie te verwijderen. Eet smakelijk!
Kun je de risotto balletjes (arancini) ook koud eten?
Deze lekkere Italiaanse risotto balletjes zijn warm het lekkerst, zeker als ze geserveerd zijn met gesmolten warme kaas in het midden.
Waar komt arancini vandaan?
Uit Sicilië (Italië), al sinds de 10e eeuw worden deze risotto balletjes gemaakt.
Waarom vallen mijn risotto balletjes uit elkaar?
Als je gebruik maakt van rijst met een lange korrel (zoals Jasmijn rijst) zullen de balletjes niet genoeg plakken. Risotto rijst is kleverig en daardoor kun je er een mooie bal van vormen.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.