Ohmydish.nl


Appelkruimeltaart (lactose en geraffineerde suiker vrij)

Een gezondere appelkruimeltaart, in deze taart zit geen lactose en geraffineerde suikers! Heel smaakvol, een absolute favoriet

Appelkruimeltaart (lactose en geraffineerde suiker vrij)
1 uur 8 personen Taart en cake
Appelkruimeltaart (lactose en geraffineerde suiker vrij)

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

Ingrediënten cake beslag en vulling

  • 80 gram geklaarde boter (of gebruik kokosnootolie of ghee)
  • 80 gram kokosbloesem suiker
  • Snufje zout
  • Anderhalf ei
  • 1 eetlepel rijstmelk
  • 115 gram spelt bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 kg appels
  • Anderhalve eetlepel kaneelpoeder

Ingrediënten kruimel topping

  • 115 gram koude geklaarde boter
  • 100 gram kokosbloesem suiker
  • 165 gram spelt bloem
  • Snufje zout
  • Scheutje citroensap
Appelkruimeltaart (lactose en geraffineerde suiker vrij) ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Bakvorm van 26 cm met bakpapier erin
  • Oven
  • 3 grote kommen
  • Garde
  • Snijplank en koksmes
  • Dunschiller

Bereiden

1 uur 8 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/appelkruimeltaart-lactose-en-geraffineerde-suiker-vrij


Voorbereiding -- 15 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 190 graden Celsius. Meng de ingrediënten samen voor het cake beslag, de boter, kokosbloesem suiker, zout, eieren, rijstmelk, spelt bloem en bakpoeder. Meng deze goed samen totdat je een glad beslag hebt, giet dit beslag in de bakvorm.

Schil de appels en haal het klokhuis eruit. Snijd de appels in middelgrote stukken en meng deze samen met kaneelpoeder. Voeg het appel mengsel toe aan de bakvorm, druk deze niet in het beslag maar plaats deze rustig op het beslag.

Appelkruimeltaart (lactose en geraffineerde suiker vrij) Appelkruimeltaart (lactose en geraffineerde suiker vrij)

Afmaken van de lactosevrije appelkruimeltaart -- 45 minuten

Het resterende werk zit het hem in het maken van de kruimel topping. Gebruik simpelweg je handen om alle ingrediënten voor de topping bij elkaar te mengen, totdat het deeg kruimelig is. Verdeel de kruimels over de appelvulling en bak de taart in de voorverwarmde oven in 40 tot 45 minuten goudbruin. Mocht de topping er al donker uit gaan zien voordat de taart gaar is, dan kun je de bovenkant afdekken met aluminiumfolie om te voorkomen dat de taart aan zal branden.

Geniet van deze heerlijke lactose en geraffineerde suiker vrije taart!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Simpele aardbeien smoothie

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.