Een gezondere appelkruimeltaart, in deze taart zit geen lactose en geraffineerde suikers! Heel smaakvol, een absolute favoriet
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 15-04-2016, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 190 graden Celsius. Meng de ingrediënten samen voor het cake beslag, de boter, kokosbloesem suiker, zout, eieren, rijstmelk, spelt bloem en bakpoeder.
Meng deze goed samen totdat je een glad beslag hebt, giet dit beslag in de bakvorm. Schil de appels en haal het klokhuis eruit. Snijd de appels in middelgrote stukken en meng deze samen met kaneelpoeder.
Voeg het appel mengsel toe aan de bakvorm, druk deze niet in het beslag maar plaats deze rustig op het beslag.
Het resterende werk zit het hem in het maken van de kruimel topping. Gebruik simpelweg je handen om alle ingrediënten voor de topping bij elkaar te mengen, totdat het deeg kruimelig is.
Verdeel de kruimels over de appelvulling en bak de taart in de voorverwarmde oven in 40 tot 45 minuten goudbruin.
Mocht de topping er al donker uit gaan zien voordat de taart gaar is, dan kun je de bovenkant afdekken met aluminiumfolie om te voorkomen dat de taart aan zal branden. Geniet van deze heerlijke lactose en geraffineerde suiker vrije taart!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.