Aardbeienwijn punch

(3)

Heerlijke aardbeienwijn punch die je zonder gedoe kunt maken binnen 10 minuten. Het lekkerst in de zomer, en gekoeld. Recept voor 2 glazen punch.

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Drankjes
Aardbeienwijn punch

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 10 verse aardbeien
  • 10 verse muntblaadjes
  • Suiker
  • Aardbeienwijn
  • Citroen
  • Een beetje water
Aardbeienwijn punch Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Zesteur, zie de ingrediënten foto om te zien welke er voor dit recept gebruikt is
  • Snijplank + schilmesje
  • Twee grote (cocktail) glazen
  • 2 kleine borden

Bereiding


Kooktijd 10 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Drankjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aardbeienwijn-punch


Voorbereiding -- 5 minuten

Was de verse aardbeien en verwijder de kroontjes. Was ook de verse munt blaadjes indien nodig. Snijd 10 aardbeien in zo dun mogelijke plakjes en creëer dan de citroen zestes.

Voeg een dun laagje water toe aan 1 van de kleine bordjes. Vul het andere kleine bord een deel met standaard (geraffineerde) suiker. Ga verder met de volgende stap. 

Aardbeienwijn punch
Aardbeienwijn punch

Afmaken van de aardbeienwijn punch -- 5 minuten

Controleer of de (cocktail) glazen schoon zijn. Dip dan de randen van een glas eerst in het bord met het dunne laagje water, daarna dip je de randen in de suiker.

Probeer hierbij niet de binnenkant van het glas met suiker te bedekken, aangezien de punch daar contact mee gaat maken, met als effect dat er geen mooi suikerrandje meer op het glas zit. 

Herhaal deze stap voor het andere glas. Giet de aardbeienwijn in het glas, voeg dan 4 of 5 plakjes aardbei toe en een aantal (kleine) muntblaadjes.

Pers een klein beetje citroensap in het glas en voeg dan de citroen zestes toe. Herhaal deze stap voor het andere glas.

Aardbeienwijn punch is het lekkerst wanneer deze gekoeld is, je kunt er eventueel een ijsblokje in doen om het drankje snel koud te krijgen.

Of maak de punch op voorhand en zet het in de koelkast voor tenminste 10 tot 15 minuten. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
3 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Suikervrije mango plakjes
Volgend recept →
Mini kiwi sorbet

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!