Aardbeienwijn punch
šŸ˜Ā 3Geweldig
šŸ˜‹Ā 0Lekker
šŸ˜²Ā 0Verrassend
šŸ˜•Ā 0Matig

Aardbeienwijn punch

Heerlijke aardbeienwijn punch die je zonder gedoe kunt maken binnen 10 minuten. Het lekkerst in de zomer, en gekoeld. Recept voor 2 glazen punch.

10 minuten
2 personen
Aardbeienwijn punch ingrediƫnten
Recept aardbeienwijn punch

Ingrediƫnten

2 personen
āœ“ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 20-03-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 10 minuten.

Marco is een echte Brabantse bourgondiƫr en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.

Bijgewerkt op: 28-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
10 minuten

Voorbereiding ā€“ 5 minuten

Was de verse aardbeien en verwijder de kroontjes. Was ook de verse munt blaadjes indien nodig. Snijd 10 aardbeien in zo dun mogelijke plakjes en creĆ«er dan de citroen zestes.

Voeg een dun laagje water toe aan 1 van de kleine bordjes. Vul het andere kleine bord een deel met standaard (geraffineerde) suiker.

Aardbeienwijn punch
Aardbeienwijn punch

Afmaken van de aardbeienwijn punch ā€“ 5 minuten

Controleer of de (cocktail) glazen schoon zijn. Dip dan de randen van een glas eerst in het bord met het dunne laagje water, daarna dip je de randen in de suiker.

Probeer hierbij niet de binnenkant van het glas met suiker te bedekken, aangezien de punch daar contact mee gaat maken, met als effect dat er geen mooi suikerrandje meer op het glas zit. 

Herhaal deze stap voor het andere glas. Giet de aardbeienwijn in het glas, voeg dan 4 of 5 plakjes aardbei toe en een aantal (kleine) muntblaadjes.

Pers een klein beetje citroensap in het glas en voeg dan de citroen zestes toe. Herhaal deze stap voor het andere glas.

Aardbeienwijn punch is het lekkerst wanneer deze gekoeld is, je kunt er eventueel een ijsblokje in doen om het drankje snel koud te krijgen.

Of maak de punch op voorhand en zet het in de koelkast voor tenminste 10 tot 15 minuten. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

3 waarderingen
šŸ˜
3
Geweldig
šŸ˜‹
0
Lekker
šŸ˜²
0
Verrassend
šŸ˜•
0
Matig
0 reacties op "Aardbeienwijn punch"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.