Aardbeien basilicumtaart
😍 8 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Aardbeien basilicumtaart

Een heerlijke aardbeien basilicumtaart die er niet alleen prachtig uitziet, maar ook nog eens verrukkelijk smaakt! Klaar in een uurtje.

1 uur 5 minuten
6 personen
Aardbeien basilicumtaart ingrediënten

Recept aardbeien basilicumtaart

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept aardbeien basilicumtaart allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-04-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 5 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
45 minuten
Totale tijd
1 uur 5 minuten

Voorbereiden van de basilicumroom – 15 minuten

Haal de basilicumblaadjes van de stengels af en snijd de witte chocolade in zo fijn mogelijk stukjes. Rasp de schil van een citroen fijn en pers het sap uit de citroen.

Leg de gelatineblaadjes in koud water, zodat de gelatineblaadjes zachter worden. Verhit de basilicumstengels met de helft van de slagroom 5 minuten lang in een kleine sauspan.

Haal de slagroom door een zeef en haal de basilicumstengels eruit. Knijp het water uit de gelatineblaadjes en laat dit oplossen in het hete basilicum-slagroom mengsel.

Los daarna de fijngesneden witte chocolade op in de slagroom. Voeg citroensap en de helft van de citroenrasp toe en zet de basilicumroom dan aan de kant om af te koelen.

Klop in de tussentijd de andere helft van de slagroom op. Snijd de basilicumblaadjes fijn en meng samen met de opgeklopte slagroom door het witte chocolade mengsel.

Laat de basilicumroom dan volledig afkoelen. 

Aardbeien basilicumtaart
Aardbeien basilicumtaart

De aardbeien basilicumtaart bakken – 45 minuten

Snijd ondertussen de boter in blokjes en combineer de bloem, boter, poedersuiker en de andere helft van de citroenrasp in een grote kom. De structuur van dit deeg zal zanderig aanvoelen. 

Voeg nu een ei en 1 eigeel toe en meng goed samen totdat er een deegbal ontstaat. Pak goed in met huishoudfolie en laat tenminste 20 minuten lang rusten in de koelkast.

Gebruik een siliconen kwast om de grote ronde bakvorm in te vetten met boter. Rol het deeg dun uit en voeg een beetje bloem toe om te voorkomen dat dit gaat plakken.

Leg het deeg over de bakvorm heen en gebruik een deegroller om het overtollige deeg eraf te 'snijden'. Prik een aantal gaatjes in de taartbodem met een vork.

Bedek de bovenkant van het deeg met bakpapier dat precies in de vorm past en vul met blindbakbonen. Bak de taartbodem in de oven in 20 minuten tijd op 180 graden Celsius.

Haal de taartbodem dan uit de oven en haal de blindbakbonen en het bakpapier eraf, en bak de taartbodem nogmaals 5 minuten om deze een goudbruine kleur te geven.

Laat de taartbodem daarna geheel afkoelen.

De aardbeien basilicumtaart afmaken – 5 minuten

Verdeel de basilicumroom over de taartbodem. Was, en snijd de verse aardbeien in dunne plakjes en verdeel deze over de taart.

Bestuif de aardbeien basilicumtaart met poedersuiker en garneer met verse basilicumblaadjes. Geniet ervan!

Wat vind je hiervan?

8 waarderingen
😍
8
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie / stuk:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
683.86 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
65.27 g
32.57 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
40.73 g
23.40 g
Eiwitten
11.27 g
Vezels
4.06 g
Natrium
57.03 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
45 gram bloem gluten 163.80 31.41 g 0.68 g 0.68 g 0.09 g 5.13 g 1.26 g 0.90 mg 0.45 mg 9.00 mg 9.00 mg 81.00 mg 45.00 mg 0.14 mg 0.50 mg - - - - - 0.05 mg 0.05 mg 0.13 mg - 15.75 µg - - -
19.17 gram boter melk 140.87 0.13 g 0.13 g 15.81 g 10.35 g 0.13 g - 0.96 mg 0.02 mg 2.49 mg 0.38 mg 2.88 mg 3.83 mg - 0.01 mg - - - 0.23 mg 0.19 mg - - - - - - - -
10.83 gram poedersuiker 43.98 10.83 g 10.83 g - - - - - 0.01 mg - 0.22 mg 0.54 mg - - - - - - - - - - - - - - - -
0.17 ei ei 14.40 0.11 g 0.02 g 1.00 g 0.25 g 1.25 g - 12.00 mg 0.18 mg 5.00 mg 1.00 mg 13.00 mg 18.00 mg 0.01 mg 0.13 mg 3.50 µg 3.07 µg - 0.18 mg 0.02 mg 0.01 mg 0.03 mg 0.02 mg 0.23 µg 6.00 µg 0.11 mg 0.02 µg -
0.17 eierdooier ei 11.60 - - 1.07 g 0.27 g 0.54 g - 1.67 mg 0.24 mg 4.67 mg 0.33 mg 4.67 mg 19.67 mg 0.01 mg 0.13 mg - 1.83 µg - 0.17 mg 0.02 mg 0.01 mg 0.01 mg 0.10 mg 0.07 µg 5.33 µg 0.09 mg 0.02 µg -
rasp van een halve citroen sulfiet 0.53 0.13 g 0.04 g - - - - 0.03 mg - 0.17 mg 0.12 mg 2.33 mg 0.25 mg 0.01 mg - - - 0.83 mg - - - - - - 0.17 µg - - -
40 ml slagroom melk 134.80 1.12 g 1.12 g 14.40 g 8.00 g 0.80 g - 14.00 mg - 30.00 mg 4.00 mg 38.00 mg 24.00 mg - 0.08 mg - - 0.40 mg 0.36 mg 0.14 mg 0.01 mg 0.04 mg 0.01 mg 0.08 µg 1.20 µg - - -
21.67 gram witte chocolade melk, soja 121.33 12.57 g 12.35 g 7.22 g 4.44 g 1.65 g - 23.83 mg 0.07 mg 54.17 mg 5.63 mg 73.67 mg 43.33 mg 0.11 mg 0.11 mg - - - - 0.01 mg 0.02 mg 0.10 mg 0.01 mg - 2.17 µg - - -
0.33 gelatineblaadjes 2.44 - - - - 0.60 g - 0.60 mg - - 0.07 mg 0.10 mg - - - - - - - - - - - - - - - -
0.17 sap en zeste van 1 citroen sulfiet 0.53 0.13 g 0.04 g - - - - 0.03 mg - 0.17 mg 0.12 mg 2.33 mg 0.25 mg 0.01 mg - - - 0.83 mg - - - - - - 0.17 µg - - -
0.17 handvol verse basilicumblaadjes 1.57 0.17 g 0.15 g 0.03 g - 0.10 g 0.13 g 0.33 mg 0.19 mg 8.33 mg 0.33 mg 10.00 mg 1.33 mg - 0.02 mg - - 1.00 mg - - - 0.01 mg - - - - - -
0.33 bakje verse aardbeien 48.00 8.67 g 7.20 g 0.53 g - 1.07 g 2.67 g 2.67 mg 1.20 mg 33.33 mg 20.00 mg 200.00 mg 40.00 mg 0.16 mg 0.16 mg - 0.53 µg 85.33 mg - - 0.04 mg 0.07 mg 0.08 mg - 86.67 µg 0.40 mg 2.93 µg -
    683.86 65.27 g 32.57 g 40.73 g 23.40 g 11.27 g 4.06 g 57.03 mg 2.36 mg 147.33 mg 41.20 mg 428.52 mg 195.67 mg 0.44 mg 1.14 mg 3.50 µg 5.44 µg 88.40 mg 0.94 mg 0.38 mg 0.15 mg 0.31 mg 0.35 mg 0.38 µg 117.45 µg 0.60 mg 2.98 µg -
0 reacties op "Aardbeien basilicumtaart"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.