Een heerlijke aardbeien basilicumtaart die er niet alleen prachtig uitziet, maar ook nog eens verrukkelijk smaakt! Klaar in een uurtje.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 01-04-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 5 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Haal de basilicumblaadjes van de stengels af en snijd de witte chocolade in zo fijn mogelijk stukjes. Rasp de schil van een citroen fijn en pers het sap uit de citroen.
Leg de gelatineblaadjes in koud water, zodat de gelatineblaadjes zachter worden. Verhit de basilicumstengels met de helft van de slagroom 5 minuten lang in een kleine sauspan.
Haal de slagroom door een zeef en haal de basilicumstengels eruit. Knijp het water uit de gelatineblaadjes en laat dit oplossen in het hete basilicum-slagroom mengsel.
Los daarna de fijngesneden witte chocolade op in de slagroom. Voeg citroensap en de helft van de citroenrasp toe en zet de basilicumroom dan aan de kant om af te koelen.
Klop in de tussentijd de andere helft van de slagroom op. Snijd de basilicumblaadjes fijn en meng samen met de opgeklopte slagroom door het witte chocolade mengsel.
Laat de basilicumroom dan volledig afkoelen.
Snijd ondertussen de boter in blokjes en combineer de bloem, boter, poedersuiker en de andere helft van de citroenrasp in een grote kom. De structuur van dit deeg zal zanderig aanvoelen.
Voeg nu een ei en 1 eigeel toe en meng goed samen totdat er een deegbal ontstaat. Pak goed in met huishoudfolie en laat tenminste 20 minuten lang rusten in de koelkast.
Gebruik een siliconen kwast om de grote ronde bakvorm in te vetten met boter. Rol het deeg dun uit en voeg een beetje bloem toe om te voorkomen dat dit gaat plakken.
Leg het deeg over de bakvorm heen en gebruik een deegroller om het overtollige deeg eraf te 'snijden'. Prik een aantal gaatjes in de taartbodem met een vork.
Bedek de bovenkant van het deeg met bakpapier dat precies in de vorm past en vul met blindbakbonen. Bak de taartbodem in de oven in 20 minuten tijd op 180 graden Celsius.
Haal de taartbodem dan uit de oven en haal de blindbakbonen en het bakpapier eraf, en bak de taartbodem nogmaals 5 minuten om deze een goudbruine kleur te geven.
Laat de taartbodem daarna geheel afkoelen.
Verdeel de basilicumroom over de taartbodem. Was, en snijd de verse aardbeien in dunne plakjes en verdeel deze over de taart.
Bestuif de aardbeien basilicumtaart met poedersuiker en garneer met verse basilicumblaadjes. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.