Ohmydish.nl


Aardbeien basilicumtaart

Een heerlijke aardbeien basilicumtaart die er niet alleen prachtig uitziet, maar ook nog eens verrukkelijk smaakt! Klaar in een uurtje.

1 uur 5 minuten 6 personen Toetjes
Aardbeien basilicumtaart

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

Ingrediënten voor het deeg

  • 270 gram bloem
  • 115 gram boter op kamertemperatuur
  • 65 gram poedersuiker
  • 1 ei
  • 1 eierdooier
  • Rasp van een halve citroen

Ingrediënten voor de vulling

  • 240 ml slagroom
  • 130 gram witte chocolade
  • 2 gelatineblaadjes
  • Sap en zeste van 1 citroen
  • Handvol verse basilicumblaadjes + extra om mee te garneren
  • 2 bakjes verse aardbeien
Aardbeien basilicumtaart ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Koksmes
  • Snijplank
  • Rasp
  • 2 kleine kommen
  • Grote kom
  • Citruspers
  • Klein pannetje
  • Zeef
  • Huishoudfolie
  • Oven
  • Grote ronde bakvorm
  • Siliconen kwast
  • Deegroller
  • Bakpapier
  • Keukenmes

Bereiden


1 uur 5 minuten 6 personen Toetjes

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aardbeien-basilicumtaart


Voorbereiden van de basilicumroom -- 15 minuten

Haal de basilicumblaadjes van de stengels af en snijd de witte chocolade in zo fijn mogelijk stukjes. Rasp de schil van een citroen fijn en pers het sap uit de citroen.

Leg de gelatineblaadjes in koud water, zodat de gelatineblaadjes zachter worden. Verhit de basilicumstengels met de helft van de slagroom 5 minuten lang in een kleine sauspan.

Haal de slagroom door een zeef en haal de basilicumstengels eruit. Knijp het water uit de gelatineblaadjes en laat dit oplossen in het hete basilicum-slagroom mengsel.

Los daarna de fijngesneden witte chocolade op in de slagroom. Voeg citroensap en de helft van de citroenrasp toe en zet de basilicumroom dan aan de kant om af te koelen.

Klop in de tussentijd de andere helft van de slagroom op. Snijd de basilicumblaadjes fijn en meng samen met de opgeklopte slagroom door het witte chocolade mengsel.

Laat de basilicumroom dan volledig afkoelen. 

Aardbeien basilicumtaart
Aardbeien basilicumtaart

De aardbeien basilicumtaart bakken -- 45 minuten

Snijd ondertussen de boter in blokjes en combineer de bloem, boter, poedersuiker en de andere helft van de citroenrasp in een grote kom. De structuur van dit deeg zal zanderig aanvoelen. 

Voeg nu een ei en 1 eigeel toe en meng goed samen totdat er een deegbal ontstaat. Pak goed in met huishoudfolie en laat tenminste 20 minuten lang rusten in de koelkast.

Gebruik een siliconen kwast om de grote ronde bakvorm in te vetten met boter. Rol het deeg dun uit en voeg een beetje bloem toe om te voorkomen dat dit gaat plakken.

Leg het deeg over de bakvorm heen en gebruik een deegroller om het overtollige deeg eraf te 'snijden'. Prik een aantal gaatjes in de taartbodem met een vork.

Bedek de bovenkant van het deeg met bakpapier dat precies in de vorm past en vul met blindbakbonen. Bak de taartbodem in de oven in 20 minuten tijd op 180 graden Celsius.

Haal de taartbodem dan uit de oven en haal de blindbakbonen en het bakpapier eraf, en bak de taartbodem nogmaals 5 minuten om deze een goudbruine kleur te geven.

Laat de taartbodem daarna geheel afkoelen.

De aardbeien basilicumtaart afmaken -- 5 minuten

Verdeel de basilicumroom over de taartbodem. Was, en snijd de verse aardbeien in dunne plakjes en verdeel deze over de taart.

Bestuif de aardbeien basilicumtaart met poedersuiker en garneer met verse basilicumblaadjes. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
3 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Remy's ratatouille

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!