Aardbeien basilicumtaart
😍 8Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Aardbeien basilicumtaart

Een heerlijke aardbeien basilicumtaart die er niet alleen prachtig uitziet, maar ook nog eens verrukkelijk smaakt! Klaar in een uurtje.

1 uur 5 minuten
6 personen
Aardbeien basilicumtaart ingrediënten

Recept aardbeien basilicumtaart

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-04-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 5 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
45 minuten
Totale tijd
1 uur 5 minuten

Voorbereiden van de basilicumroom – 15 minuten

Haal de basilicumblaadjes van de stengels af en snijd de witte chocolade in zo fijn mogelijk stukjes. Rasp de schil van een citroen fijn en pers het sap uit de citroen.

Leg de gelatineblaadjes in koud water, zodat de gelatineblaadjes zachter worden. Verhit de basilicumstengels met de helft van de slagroom 5 minuten lang in een kleine sauspan.

Haal de slagroom door een zeef en haal de basilicumstengels eruit. Knijp het water uit de gelatineblaadjes en laat dit oplossen in het hete basilicum-slagroom mengsel.

Los daarna de fijngesneden witte chocolade op in de slagroom. Voeg citroensap en de helft van de citroenrasp toe en zet de basilicumroom dan aan de kant om af te koelen.

Klop in de tussentijd de andere helft van de slagroom op. Snijd de basilicumblaadjes fijn en meng samen met de opgeklopte slagroom door het witte chocolade mengsel.

Laat de basilicumroom dan volledig afkoelen. 

Aardbeien basilicumtaart
Aardbeien basilicumtaart

De aardbeien basilicumtaart bakken – 45 minuten

Snijd ondertussen de boter in blokjes en combineer de bloem, boter, poedersuiker en de andere helft van de citroenrasp in een grote kom. De structuur van dit deeg zal zanderig aanvoelen. 

Voeg nu een ei en 1 eigeel toe en meng goed samen totdat er een deegbal ontstaat. Pak goed in met huishoudfolie en laat tenminste 20 minuten lang rusten in de koelkast.

Gebruik een siliconen kwast om de grote ronde bakvorm in te vetten met boter. Rol het deeg dun uit en voeg een beetje bloem toe om te voorkomen dat dit gaat plakken.

Leg het deeg over de bakvorm heen en gebruik een deegroller om het overtollige deeg eraf te 'snijden'. Prik een aantal gaatjes in de taartbodem met een vork.

Bedek de bovenkant van het deeg met bakpapier dat precies in de vorm past en vul met blindbakbonen. Bak de taartbodem in de oven in 20 minuten tijd op 180 graden Celsius.

Haal de taartbodem dan uit de oven en haal de blindbakbonen en het bakpapier eraf, en bak de taartbodem nogmaals 5 minuten om deze een goudbruine kleur te geven.

Laat de taartbodem daarna geheel afkoelen.

De aardbeien basilicumtaart afmaken – 5 minuten

Verdeel de basilicumroom over de taartbodem. Was, en snijd de verse aardbeien in dunne plakjes en verdeel deze over de taart.

Bestuif de aardbeien basilicumtaart met poedersuiker en garneer met verse basilicumblaadjes. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

8 waarderingen
😍
8
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
683.87 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
65.27 g
32.57 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
40.73 g
23.4 g
Eiwitten
11.27 g
Vezels
4.06 g
Natrium
57.03 mg
Mineralen
Ijzer
2.36 mg
Calcium
147.33 mg
Magnesium
41.2 mg
Kalium
41.2 mg
Fosfor
195.67 mg
Koper
0.44 mg
Zink
1.14 mg
Jodium
3.5 µg
Selenium
5.44 µg
Vitamines
Vitamine C
88.4 mg
Vitamine D
0.94 mg
Vitamine A
0.38 mg
Vitamine B1
0.15 mg
Vitamine B2
0.31 mg
Vitamine B6
0.35 mg
Vitamine B12
0.38 µg
Foliumzuur
117.45 µg
Vitamine E
0.6 mg
Vitamine K
2.98 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Aardbeien basilicumtaart"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.