De zoete aardappel heeft een lichtzoete smaak en is ontzettend veelzijdig. Heerlijk in salades, stoofpotjes, curry en nog veel meer.
Geschreven door Véronique
Geplaatst op 17-11-2022.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 30-10-2023
De zoete aardappel is rijker aan antioxidanten en vezels dan de gewone pieper en is daarom een goede keuze in je eetpatroon.
De zoete aardappel is laag in calorieën en bevat drie keer zoveel vezels dan de gewone aardappel. De zoete aardappel heeft o.a. ook een lagere glycemische index, waardoor deze o.a. goed is voor de bloedsuikerspiegel.
Een uitstekende bron van antioxidanten, pro-vitamine A, vitamine B6, C en veel mineralen zoals kalium en mangaan.
Er zit zelfs meer bètacaroteen in zoete aardappel dan in wortel, terwijl de wortel er juist om bekend staat.
De zoete aardappel is het hele jaar door verkrijgbaar.
Bewaar zoete aardappel op een droge en koele plek, zoals een kelder. Bewaar 'm echter niet in de koelkast, door de kou en condens gaat de zoete aardappel snel schimmelen.
Zoete aardappel is ongeveer 2 tot 3 weken houdbaar.
Kies een zoete aardappel zonder beschadigingen. Een goede zoete aardappel is stevig en zwaar.
Er bestaan ongeveer 500 soorten zoete aardappel. De meest bekende soort is oranje met een bruine schil. Andere soorten zijn bijvoorbeeld wit of paars.
Hoe lang zoete aardappel koken?
De exacte kooktijd is afhankelijk van het formaat van de stukken zoete aardappel, maar na 15 tot 20 minuten zijn de aardappelen meestal gaar. Je kunt dit controleren door er met een vork in te prikken.
Is zoete aardappel groente?
Net zoals de gewone aardappel wordt de zoete aardappel in Nederland niet gezien als groente, maar als graanproduct.
Het zou veel logischer zijn om de aardappel en de zoete aardappel als groente te benoemen net zoals in de rest van de wereld, aangezien het een knol is net zoals knolraap.
Is zoete aardappel gezond?
Een zoete aardappel bevat veel vezels, vitamines, ijzer, bètacaroteen en meer. Om die reden is een zoete aardappel gezond.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.