De witte bonen zijn ideaal in stoofpotjes en soepen, maar natuurlijk vooral bekend van het Engelse ontbijt: witte bonen in tomatensaus.
Geschreven door Véronique
Geplaatst op 27-07-2022.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 27-07-2022
De witte bonen behoren tot de peulvruchten die veel eiwitten bevatten. Een ideale bron van vezels, vitamines en mineralen.
De witte bonen zijn rijk aan koolhydraten en plantaardige eiwitten waardoor ze ons energie geven.
Witte bonen zijn laag in calorieën, 78 calorieën per 100 gram. Rijk aan vezels en dus goed voor onze spijsvertering.
Daarnaast bevatten witte bonen magnesium, kalium en vitamines en helpen daarom mee aan een goed cholesterol.
Witte bonen zijn doorgaans niet vers verkrijgbaar in Nederland. De gedroogde witte bonen en uit pot zijn echter het hele jaar door verkrijgbaar.
Droge witte bonen kunnen het beste in een goed afgesloten bak of pot op een koele en donkere plek bewaard worden.
Bij het kiezen van droge witte bonen geld dat ze niet te oud moeten zijn, ze zullen dan namelijk langer nodig hebben om gaar te worden.
Er bestaan verschillende soorten witte bonen. Ze verschillen in formaat, maar weinig qua smaak. Wel zijn alle soorten witte bonen milder qua smaak dan rode bonen.
Hoeveel gedroogde witte bonen per persoon?
Als witte bonen het hoofdingrediënt van de maaltijd zijn, gebruik je zo'n 75 tot 100 gram gedroogde witte bonen per persoon.
Voor bonen uit blik zijn dit 200 tot 250 gram witte bonen per persoon.
Hoe lang moeten witte bonen koken?
Gedroogde bonen dienen eerst minimaal een hele nacht te weken in ruim water. Kook de witte bonen dan minimaal een uur lang in ruim kokend water.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.