Taugé zit boordevol vitamine C en is enorm vezelrijk. Ze zijn zowel rauw in een salade lekker of in loempia's of de bekende Chinese tomatensoep.
Geschreven door Véronique
Geplaatst op 09-12-2022.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 09-12-2022
Taugé zijn de jonge kiemen van de groene mungboon. Het zijn dus niet de jonge scheuten van sojabonen, waardoor de naam sojascheuten niet correct is.
Taugé is een goede bron van vitamine B en C en het bevat daarnaast veel plantaardig eiwit en ijzer.
Taugé is net zoals veel andere groenten vezelrijk, wat helpt bij een goede werking van de darmen. De vezels geven je een verzadigd gevoel.
Taugé is het hele jaar door verkrijgbaar.
Alle soorten kiemgroenten, zoals taugé, zijn kwetsbaar en maar kort houdbaar. Bewaar ze in een afgesloten zak of bak in de koelkast, dan zijn ze zo'n 2 dagen houdbaar.
Kies taugé die mooi wit van kleur is en er fris en knapperig uitziet. Zonder verkleuring en let er vooral op dat de verpakking droog is, natte taugé is namelijk veel korter houdbaar.
Er bestaan veel soorten kiemgroenten, maar de taugé wordt eigenlijk altijd ontkiemt vanuit de mungboon.
Wat is taugé?
Taugé zijn de jonge kiemen van de groene mungboon. Het zijn dus niet de jonge scheuten van sojabonen, waardoor de naam sojascheuten niet correct is.
Hoe groeit taugé?
Mungbonen kun je laten ontkiemen in een bak met een laagje water. Liefst een afgesloten bak zodat ze mooi wit blijven.
Spoel deze na enkele dagen af met water en je kunt de worteltjes eventueel verwijderen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.