Kookgids - Taugé

Kookgids - Taugé

Taugé zit boordevol vitamine C en is enorm vezelrijk. Ze zijn zowel rauw in een salade lekker of in loempia's of de bekende Chinese tomatensoep.


Taugé zijn de jonge kiemen van de groene mungboon. Het zijn dus niet de jonge scheuten van sojabonen, waardoor de naam sojascheuten niet correct is.

De gezondheidsvoordelen van taugé

Taugé is een goede bron van vitamine B en C en het bevat daarnaast veel plantaardig eiwit en ijzer.

Taugé is net zoals veel andere groenten vezelrijk, wat helpt bij een goede werking van de darmen. De vezels geven je een verzadigd gevoel.

Wanneer is taugé verkrijgbaar?

Taugé is het hele jaar door verkrijgbaar.

JANFEBMARAPRMEIJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC
XXXXXXXXXXXX

Hoe kun je taugé het beste bewaren?

Alle soorten kiemgroenten, zoals taugé, zijn kwetsbaar en maar kort houdbaar. Bewaar ze in een afgesloten zak of bak in de koelkast, dan zijn ze zo'n 2 dagen houdbaar.

Hoe kies je de juiste taugé?

Kies taugé die mooi wit van kleur is en er fris en knapperig uitziet. Zonder verkleuring en let er vooral op dat de verpakking droog is, natte taugé is namelijk veel korter houdbaar.

Soorten taugé

Er bestaan veel soorten kiemgroenten, maar de taugé wordt eigenlijk altijd ontkiemt vanuit de mungboon.

VoedingswaardePer 100 gram rauwe taugé
Energiewaarde25 kcal
Vet0,1 gram
Voedingsvezels1,2 gram
Eiwitten2 gram plantaardig
Koolhydraten3,2 gram
Natrium/zout0,006 gram natrium
0,015 gram zout
BronVoedingscentrum.nl


Taugé: Veel gestelde vragen

Wat is taugé?

Taugé zijn de jonge kiemen van de groene mungboon. Het zijn dus niet de jonge scheuten van sojabonen, waardoor de naam sojascheuten niet correct is.

Hoe groeit taugé?

Mungbonen kun je laten ontkiemen in een bak met een laagje water. Liefst een afgesloten bak zodat ze mooi wit blijven.

Spoel deze na enkele dagen af met water en je kunt de worteltjes eventueel verwijderen.

Lekkere recepten met tauge


Aziatische groentesoep met ham

Aziatische groentesoep met ham

Deze Aziatische groentesoep met ham zit boordevol smaak. Met sojasaus, gember en limoensap op smaak gebracht. Gemaakt met verse ingredienten.

Pindasoep met noedels en paksoi

Pindasoep met noedels en paksoi

Een snelle en makkelijke pindasoep met noedels en paksoi, ideaal voor de lunch. Klaar in ongeveer 15 minuten.

Zoetzure kip met naanbrood

Zoetzure kip met naanbrood

Serveer deze zoetzure kip met naanbrood met rijst en een lekkere frisse salade. Recept voor 2 personen, klaar in 40 minuten.

Oosterse wokgroenten

Oosterse wokgroenten

Voorgesneden zakken met groenten kennen we allemaal wel, maar wat zit er eigenlijk in Oosterse wokgroenten? Maak ze eens zelf, voor een echt verse groentenmix.

Beef tataki

Beef tataki

Een heerlijke beef tataki is een biefstuk op Japanse wijze. Heerlijk mals en sappig vlees op een knapperige salade, het perfecte voorgerecht. Met smaken die precies in balans zijn.

Taugé bibimbap

Taugé bibimbap

Zachte gekookte rijst, verse taugé en gehakt met sesamolie. Dit allemaal met een spiegelei en een lekker pittig sausje. Deze taugé bibimbap (kongnamulbap) moet je een keer geprobeerd hebben!


Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.