De snijboon is een platte boon die in verschillende kleuren bestaat. Heerlijk als bijgerecht, in een salade of bijv. als stamppot.
Geschreven door Véronique
Geplaatst op 26-06-2023.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 26-06-2023
Snijbonen worden gezien als een groentesoort en zijn het grotere broertje van de sperzieboon. Zowel sperziebonen als snijbonen eet je in zijn geheel, dus niet enkel de peulen zoals dit bij tuinbonen of erwtjes wel het geval is.
Snijbonen zijn rijk aan vezels en ze bevatten voornamelijk veel vitamine K. Vitamine K is belangrijk voor de stolling van je bloed en daarnaast speelt het ook een grote rol bij de calcium opname in je botten.
Snijbonen zijn het hele jaar verkrijgbaar. Van maart tot september van eigen Nederlandse bodem en de rest van het jaar door import vanuit andere landen.
Snijbonen kun je het beste in de koelkast bewaren, ze zijn dan ongeveer 2 tot 3 dagen houdbaar. Mochten de snijbonen al gesneden zijn, kun je deze maximaal 1 dag in de koelkast bewaren.
Let bij het kopen van verse snijbonen vooral op de kleur, mochten de snijbonen al vlekken hebben of vrij slap zijn, kun je ze minder lang bewaren.
Er bestaan verschillende soorten snijbonen, de meeste soorten zijn groen maar er bestaan ook paarse, gele en witte snijbonen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.