Snijbonen
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Alles over snijbonen

De snijboon is een platte boon die in verschillende kleuren bestaat. Heerlijk als bijgerecht, in een salade of bijv. als stamppot.

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze kookgids via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 26-06-2023.

Bijgewerkt op: 26-06-2023

Inhoudsopgave

Snijbonen worden gezien als een groentesoort en zijn het grotere broertje van de sperzieboon. Zowel sperziebonen als snijbonen eet je in zijn geheel, dus niet enkel de peulen zoals dit bij tuinbonen of erwtjes wel het geval is.

De gezondheidsvoordelen van snijbonen

Snijbonen zijn rijk aan vezels en ze bevatten voornamelijk veel vitamine K. Vitamine K is belangrijk voor de stolling van je bloed en daarnaast speelt het ook een grote rol bij de calcium opname in je botten.

Wanneer zijn snijbonen verkrijgbaar?

Snijbonen zijn het hele jaar verkrijgbaar. Van maart tot september van eigen Nederlandse bodem en de rest van het jaar door import vanuit andere landen.

JAN
FEB
MAR
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
X
X
X
X
X
X
X

Hoe kun je snijbonen het beste bewaren?

Snijbonen kun je het beste in de koelkast bewaren, ze zijn dan ongeveer 2 tot 3 dagen houdbaar. Mochten de snijbonen al gesneden zijn, kun je deze maximaal 1 dag in de koelkast bewaren.

Hoe kies je de juiste snijbonen?

Let bij het kopen van verse snijbonen vooral op de kleur, mochten de snijbonen al vlekken hebben of vrij slap zijn, kun je ze minder lang bewaren.

Soorten snijbonen

Er bestaan verschillende soorten snijbonen, de meeste soorten zijn groen maar er bestaan ook paarse, gele en witte snijbonen.

Voedingswaarde
Per 60 gram snijbonen
Energiewaarde
13 kcal
Vet
0,1 gram
Voedingsvezels
1,6 gram
Eiwitten
1,1 gram plantaardig
Koolhydraten
1,2 gram
Natrium/zout
0,01 gram zout

Wat vind je van deze kookgids?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Snijbonen"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.