De pastinaak werd gezien als een vergeten groente, maar tegenwoordig wordt deze opnieuw steeds meer gebruikt.
Geschreven door Véronique
Geplaatst op 03-03-2023.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 03-03-2023
De pastinaak heeft een lichtzoete smaak en zit bomvol vitamines en mineralen.
De pastinaak bevat bijna twee keer zoveel koolhydraten dan de wortel, maar de pastinaak is daarentegen rijker aan mineralen en vezels.
Pastinaak is zacht en daardoor extra goed verteerbaar, wat hem perfect maakt voor een goede werking van de darmen.
Pastinaak bevat veel kalium, magnesium en vitamine B1.
De pastinaak is meestal het hele jaar te koop, maar het seizoen loopt van oktober tot maart.
Pastinaken houden niet van warmte, hoe langer ze op kamertemperatuur blijven hoe minder smaak ze zullen hebben.
In de groentelade van de koelkast zijn pastinaken ongeveer een week houdbaar.
Om ze langer te kunnen bewaren kun je ze in de kelder zetten in een bak met licht vocht zand.
Een mooie pastinaak heeft een lichte kleur, geen vlekken en is een beetje glanzend. Verse pastinaak heeft een aangename lichtzoete geur.
Kies een pastinaak die stevig is en let op het formaat. Als ze erg groot zijn, zullen ze vezeliger zijn.
Er zijn veel verschillende soorten pastinaak. Deze zijn als volgt onder te verdelen:
Wat is pastinaak?
De pastinaak wordt ook wel “witte wortel” genoemd. De pastinaak is ongeveer 20 cm en kan tot wel 400 gram per stuk wegen.
Waar smaakt pastinaak naar?
De smaak van pastinaak is het best te omschrijven als lichtzoet met aardse tinten.
Hoe lang pastinaak koken?
De exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de pastinaak stukken, maar over het algemeen is de pastinaak na een minuut op 10 gaar.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.