Palmkool is meestal beter bekend als cavolo nero, de Italiaanse benaming van deze prachtige koolsoort.
Geschreven door Véronique
Geplaatst op 04-03-2023.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 04-03-2023
De palmkool lijkt enigszins op boerenkool. Het is een koolsoort afkomstig uit Italië en wordt ook wel cavolo nero genoemd. Cavolo nero betekent zwarte kool, dit komt omdat het blad zeer donker is en daardoor vergeleken wordt met de kleur zwart.
De palmkool is vooral gezond vanwege de hoge hoeveelheid calcium, zelfs meer calcium dan in melk.
Daarnaast bevat palmkool antioxidanten, vitamine A en C waardoor het immuunsysteem wordt versterkt.
Cavolo nero is verkrijgbaar van september tot maart.
Je kunt palmkool 3 tot 4 dagen in de groentelade van de koelkast bewaren.
Let erop dat de bladeren van de palmkool stevig en donker gekleurd zijn.
Hoe snij je palmkool?
Verwijder de harde nerf door deze weg te snijden of je hand om deze eraf te scheuren. Hierna kun je het blad in stukjes snijden of scheuren.
Je kunt de nerf eventueel laten zitten, de kooktijd van de palmkool zal dan wel iets langer worden omdat de nerf harder is dan het blad.
Kun je palmkool rauw eten?
Je kunt palmkool, net zoals boerenkool, ook rauw eten in een salade bijvoorbeeld.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.