Cavolo nero risotto

(0)

Deze cavolo nero risotto is een vegetarische risotto met een volle smaak en een prachtige groene kleur. Een heerlijke doordeweekse maaltijd met o.a. palmkool en Parmezaanse kaas.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-03-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 22-03-2023

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Cavolo nero risotto

Ingrediënten


  • 300 gram palmkool
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 300 gram risotto rijst
  • 60 ml droge witte wijn
  • klontje roomboter
  • 750 ml groentebouillon
  • peper en zout naar smaak
  • scheut olijfolie
  • kleine handvol geraspte Parmezaanse kaas

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • middelgrote pan
  • schuimspaan
  • blender
  • soeplepel
  • diepe bakpan
  • siliconen spatel

Cavolo nero risotto Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/cavolo-nero-risotto


Voorbereiding – 30 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Was de palmkool, verwijder eventueel de harde kern en snijd de palmkool fijn.

Breng 750 ml groentebouillon aan de kook en kook hierin de fijngesneden palmkool ongeveer 15 minuten. De exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de palmkool stukjes.

Haal de palmkool uit de bouillon en pureer deze glad met een blender, gebruik een beetje van de bouillon om de puree gladder te maken.

Cavolo nero risotto
Cavolo nero risotto

De cavolo nero risotto afmaken – 30 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een diepe bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten tot de ui glazig is geworden. Voeg de risotto rijst toe en bak deze nog ongeveer 10 minuten lang op middelhoog vuur tot ook deze glazig is geworden.

Blus af met witte wijn en voeg een beetje van de bouillon toe. Voeg telkens een soeplepel bouillon toe en voeg pas een volgende toe als de vorige volledig is opgenomen.

Voeg halverwege ook af en toe een lepel van de palmkool puree toe. Blijf bouillon en palmkool puree toevoegen tot de rijst gaar is.

Roer een klontje roomboter door de risotto samen met een beetje geraspte Parmezaanse kaas. Breng op smaak met peper en zout en serveer met de rest van de Parmezaanse kaas, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-03-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 22-03-2023


Waardeer dit recept!
0 stemmen

Cavolo nero risotto: Veel gestelde vragen

Wat is cavolo nero?

Palmkool wordt ook wel cavolo nero genoemd, dit is de Italiaanse benaming. Palmkool lijkt veel op boerenkool, zowel qua smaak als qua uiterlijk.

Kan ik palmkool vervangen?

Je kunt palmkool eventueel vervangen door boerenkool.

0 reacties op Cavolo nero risotto

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.