Cavolo nero risotto
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Cavolo nero risotto vegetarisch

Deze cavolo nero risotto is een vegetarische risotto met een volle smaak en een prachtige groene kleur. Een heerlijke doordeweekse maaltijd met o.a. palmkool en Parmezaanse kaas.

1 uur
4 personen
Cavolo nero risotto ingrediënten
Recept cavolo nero risotto

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-03-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 30 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Was de palmkool, verwijder eventueel de harde kern en snijd de palmkool fijn.

Breng 750 ml groentebouillon aan de kook en kook hierin de fijngesneden palmkool ongeveer 15 minuten. De exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de palmkool stukjes.

Haal de palmkool uit de bouillon en pureer deze glad met een blender, gebruik een beetje van de bouillon om de puree gladder te maken.

Cavolo nero risotto
Cavolo nero risotto

De cavolo nero risotto afmaken – 30 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een diepe bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten tot de ui glazig is geworden. Voeg de risotto rijst toe en bak deze nog ongeveer 10 minuten lang op middelhoog vuur tot ook deze glazig is geworden.

Blus af met witte wijn en voeg een beetje van de bouillon toe. Voeg telkens een soeplepel bouillon toe en voeg pas een volgende toe als de vorige volledig is opgenomen.

Voeg halverwege ook af en toe een lepel van de palmkool puree toe. Blijf bouillon en palmkool puree toevoegen tot de rijst gaar is.

Roer een klontje roomboter door de risotto samen met een beetje geraspte Parmezaanse kaas. Breng op smaak met peper en zout en serveer met de rest van de Parmezaanse kaas, eet smakelijk!

Tips!

Wat is cavolo nero?

Palmkool wordt ook wel cavolo nero genoemd, dit is de Italiaanse benaming. Palmkool lijkt veel op boerenkool, zowel qua smaak als qua uiterlijk.

Kan ik palmkool vervangen?

Je kunt palmkool eventueel vervangen door boerenkool.

Wat vind je van dit recept?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
255.42 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
25.26 g
4.07 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
11.62 g
5.68 g
Eiwitten
11.18 g
Vezels
4.74 g
Natrium
1568.56 mg
Mineralen
Ijzer
2.79 mg
Calcium
281.21 mg
Magnesium
56.15 mg
Kalium
56.15 mg
Fosfor
215.16 mg
Koper
0.34 mg
Zink
1.75 mg
Jodium
0.57 µg
Selenium
4.45 µg
Vitamines
Vitamine C
82.61 mg
Vitamine D
0.1 mg
Vitamine A
548.32 mg
Vitamine B1
0.17 mg
Vitamine B2
0.24 mg
Vitamine B6
0.38 mg
Vitamine B12
0.63 µg
Foliumzuur
117.94 µg
Vitamine E
1.8 mg
Vitamine K
616.36 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Cavolo nero risotto"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.