Geschreven door Véronique
Geplaatst op 27-07-2022.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 27-07-2022
Linzen zijn de zaden van een linzenplant en ze groeien in peulen. Linzen zijn vooral populair bij vegetariërs en veganisten aangezien deze boordevol plantaardige eiwitten en koolhydraten zitten.
Linzen zijn zeer rijk aan koolhydraten en eiwitten en geven ons daardoor energie en verzadiging.
Ze bevatten weinig calorieën en door het hoge vezelgehalte hebben ze ene positief effect op de darmen.
Linzen zijn het hele jaar door verkrijgbaar.
Linzen kun je heel lang bewaren in een goed afgesloten bak of pot.
Goede linzen zijn glad en hebben geen beschadigingen.
Er bestaan heel veel soorten linzen, de meeste bekende is de groene soort (Puy linzen).
Daarnaast bestaan er o.a. ook bruine, blonde, gele en rode linzen.
Wat zijn linzen?
Linzen zijn de zaden van een linzenplant. Linzen zijn peulvruchten, technisch gezien is het een graangewas. Ze komen van oorsprong uit Azië en Zuid-Europa.
Hoe lang linzen koken?
Hoe lang linzen moeten koken is afhankelijk van de soort die je gebruikt. Kook linzen in gezouten water, zo behouden ze hun vorm beter.
Rode linzen zijn al na ongeveer een kwartier gaar, terwijl bruine linzen bijna een uur kooktijd nodig hebben.
Hoe groeien linzen?
Linzen groeien aan de linzenplant, de zaden zitten in een peul. De zaden worden uit de peulen gehaald en vervolgens gedroogd.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.