Een kokosnoot is een exotische vrucht die groeit aan kokospalmen die wel dertig meter hoog kunnen worden.
Geschreven door Véronique
Geplaatst op 20-07-2022.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 26-05-2024
De kokosnoot is een exotische vrucht waar op verschillende manieren mee gekookt kan worden. Van verse kokosnoot tot kokosmelk, kokosolie, kokoswater, kokosmeel en kokosrasp.
Kokos is rijk aan vetzuren en vezels, hierdoor bevordert het de spijsvertering en geeft het een verzadigd gevoel. Rijk aan verzadigde vetten waardoor het een goede energiebron is.
Rijk aan antioxidanten, vitamines, mineralen en sporenelementen, welke ons immuunsysteem versterken.
Daarnaast helpt kokos het cholesterolgehalte te verlagen en de bloeddruk te reguleren. Kokoswater werkt hydraterend en is goed voor ons hart.
Kokosnoten zijn het hele jaar door verkrijgbaar.
Een ongeopende verse kokosnoot is op kamertemperatuur zelfs wel 4 maanden houdbaar. Eenmaal geopend is de kokosnoot maximaal een week houdbaar in de koelkast.
Als je de verse kokosnoot langer wilt bewaren kun je het vruchtvlees makkelijk invriezen.
Het kokoswater uit de verse kokosnoot bederft snel, het gaat namelijk na een paar dagen al gisten.
Schud met een kokosnoot en je weet hoe vers deze is. Als je namelijk geen water binnenin hoort, is de kokosnoot waarschijnlijk erg droog en niet meer vers.
Daarnaast kun je kijken naar de drie donkere plekjes op de kokosnoot, deze behoren stevig te zijn. Deze vlekjes gaan als eerste schimmelen als de kokosnoot niet meer goed is.
Er bestaan ongeveer 400 soorten kokosnoten. Daarnaast worden kokosnoten onderverdeeld onder jonge en volwassen kokosnoten.
De jonge kokosnoten hebben een gladde groene schil en bevatten veel water en weinig vruchtvlees. De volwassen kokosnoten hebben een bruine, harde schil en bevatten weinig water en veel vruchtvlees.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.