Frisée sla
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Alles over frisée sla

Frisée sla is een andijviesoort en wordt krulandijvie genoemd. De frisée wordt ook wel omschreven als een bittere krulsla, het gele binnenste gedeelte is echter veel minder bitter.

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze kookgids via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 03-03-2023.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 06-03-2023

Inhoudsopgave

Frisée sla wordt soms wel eens als bitter omschreven, dit komt omdat het buitenste groene blad iets bitter is. Het lichtgele binnenste van frisée is dan ook vooral wat je in de salade wilt doen!

De gezondheidsvoordelen van frisée sla

Frisée is rijk aan mineralen en antioxidanten en laag in calorieën. 

Deze krulsla bevat veel vitamine C en B9 en daarnaast zal de kalium in frisée de afvoer van water in het lichaam bevorderen.

Wanneer is frisée sla verkrijgbaar?

In principe is frisée sla het hele jaar verkrijgbaar, maar het seizoen voor de beste frisée loopt van oktober tot februari.

JAN
FEB
MAR
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
X
X
X
X
X

Hoe kun je frisée sla het beste bewaren?

Frisée en andere slasoorten zijn een kwetsbare groente die maar enkele dagen houdbaar zijn.

Om de sla langer knapperig te houden kun je deze het beste wassen en vervolgens goed droog maken met een sla centrifuge. Plaats de droge frisée in een afgesloten bak of bak in de groentelade van de koelkast.

Hoe kies je de juiste frisée sla?

Een verse frisée heeft een mooie groengele kleur en de gekartelde bladeren zijn strak rond de kern. Absoluut dus niet uit elkaar vallen.

Behalve dat de sla nog knapperig en geen beschadigingen moet hebben, moet de sla ook niet te bleek van kleur zijn. Dit wijst erop dat de frisée te rijp is.

Soorten frisée sla

Frisée wordt ook wel krulandijvie genoemd en is dus een soort andijvie.

Voedingswaarde
Per 100 gram Frisée sla
Energiewaarde
15 kcal
Vet
0,3 gram
Voedingsvezels
1,3 gram
Eiwitten
1,4 gram plantaardig
Koolhydraten
1 gram
Natrium/zout
0,04 gram zout

Tips!

Wat is frisée?

Frisée wordt ook wel krulandijvie genoemd omdat het een andijviesoort is. Het is een groengele grote en platte bladgroente.

Welk deel van frisée is eetbaar?

Je kunt de hele frisée eten, maar de lichtgele kern is minder bitter dan het groene buitenste blad.

Wat vind je van deze kookgids?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Frisée sla"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekkere recepten met frisée sla

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.