Frisée sla is een andijviesoort en wordt krulandijvie genoemd. De frisée wordt ook wel omschreven als een bittere krulsla, het gele binnenste gedeelte is echter veel minder bitter.
Geschreven door Véronique
Geplaatst op 03-03-2023.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 06-03-2023
Frisée sla wordt soms wel eens als bitter omschreven, dit komt omdat het buitenste groene blad iets bitter is. Het lichtgele binnenste van frisée is dan ook vooral wat je in de salade wilt doen!
Frisée is rijk aan mineralen en antioxidanten en laag in calorieën.
Deze krulsla bevat veel vitamine C en B9 en daarnaast zal de kalium in frisée de afvoer van water in het lichaam bevorderen.
In principe is frisée sla het hele jaar verkrijgbaar, maar het seizoen voor de beste frisée loopt van oktober tot februari.
Frisée en andere slasoorten zijn een kwetsbare groente die maar enkele dagen houdbaar zijn.
Om de sla langer knapperig te houden kun je deze het beste wassen en vervolgens goed droog maken met een sla centrifuge. Plaats de droge frisée in een afgesloten bak of bak in de groentelade van de koelkast.
Een verse frisée heeft een mooie groengele kleur en de gekartelde bladeren zijn strak rond de kern. Absoluut dus niet uit elkaar vallen.
Behalve dat de sla nog knapperig en geen beschadigingen moet hebben, moet de sla ook niet te bleek van kleur zijn. Dit wijst erop dat de frisée te rijp is.
Frisée wordt ook wel krulandijvie genoemd en is dus een soort andijvie.
Wat is frisée?
Frisée wordt ook wel krulandijvie genoemd omdat het een andijviesoort is. Het is een groengele grote en platte bladgroente.
Welk deel van frisée is eetbaar?
Je kunt de hele frisée eten, maar de lichtgele kern is minder bitter dan het groene buitenste blad.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.