Chinese kool
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Alles over chinese kool

Wanneer is Chinese kool verkrijgbaar, hoeveel rassen zijn er en hoe kun je deze knapperige kool het beste bewaren?

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze kookgids via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 12-07-2022.

Bijgewerkt op: 12-07-2022

Inhoudsopgave

De Chinese kool wordt veel gebruikt in de Aziatische keuken en is dan ook een ideale groente voor in de wok, maar fijngesneden is deze kool rauw ook erg lekker.

De gezondheidsvoordelen van Chinese kool

De Chinese kool bevat maar 15 kcal per 100 gram en is daarmee een zeer caloriearme groente. 

Chinese kool is een goede bron van plantaardige eiwitten en veel vezels voor de spijsvertering en onze darmen.

Daarnaast bevat Chinese kool vitamine A, C en K, kalium, calcium, ijzer en antioxidanten.

Wanneer is Chinese kool verkrijgbaar?

De Chinese kool is bijna het hele jaar door verkrijgbaar, het seizoen is van juni tot februari.

JAN
FEB
MAR
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
X
X
X
X
X
X
X
X
X

Hoe kun je Chinese kool het beste bewaren?

Chinese kool kun je goed bewaren in de groentelade van de koelkast, tot wel 10 dagen.

Wil je de Chinese kool rauw eten, kun je deze echter wel beter al binnen 5 dagen eten.

Je kunt Chinese kool ook invriezen, blancheer deze dan wel eerst kort.

Hoe kies je de juiste Chinese kool?

Je kunt zien of een Chinese kool vers is als deze stevig is en de bladeren dicht zijn. Het blad moet egaal gekleurd zijn zonder beschadigingen.

Soorten Chinese kool

Er bestaan zo'n 30 soorten Chinese kool, deze worden doorgaans in Azië geteeld. 

Sommige rassen maken een lage gesloten kool, andere zijn ovaal en iets breder.

Voedingswaarde
Per 100 gram
Energiewaarde
17 kcal
Vet
0 gram
Voedingsvezels
2,5 gram
Eiwitten
1 gram plantaardig
Koolhydraten
2 gram
Natrium/zout
0,01 gram zout
Suikers
0 gram

Tips!

Hoe groeit Chinese kool?

Een Chinese kool groeit als een langwerpige krop aan een plant.

Hoe snijd je Chinese kool?

Snijd na het wassen van de kool de onderkant weg. Snijd de Chinese kool vervolgens door de helft en snijd van elke helft dikkere of smallere reepjes.

Wat vind je van deze kookgids?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Chinese kool"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekkere recepten met chinese kool

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.