Wanneer is Chinese kool verkrijgbaar, hoeveel rassen zijn er en hoe kun je deze knapperige kool het beste bewaren?
Geschreven door Véronique
Geplaatst op 12-07-2022.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 12-07-2022
De Chinese kool wordt veel gebruikt in de Aziatische keuken en is dan ook een ideale groente voor in de wok, maar fijngesneden is deze kool rauw ook erg lekker.
De Chinese kool bevat maar 15 kcal per 100 gram en is daarmee een zeer caloriearme groente.
Chinese kool is een goede bron van plantaardige eiwitten en veel vezels voor de spijsvertering en onze darmen.
Daarnaast bevat Chinese kool vitamine A, C en K, kalium, calcium, ijzer en antioxidanten.
De Chinese kool is bijna het hele jaar door verkrijgbaar, het seizoen is van juni tot februari.
Chinese kool kun je goed bewaren in de groentelade van de koelkast, tot wel 10 dagen.
Wil je de Chinese kool rauw eten, kun je deze echter wel beter al binnen 5 dagen eten.
Je kunt Chinese kool ook invriezen, blancheer deze dan wel eerst kort.
Je kunt zien of een Chinese kool vers is als deze stevig is en de bladeren dicht zijn. Het blad moet egaal gekleurd zijn zonder beschadigingen.
Er bestaan zo'n 30 soorten Chinese kool, deze worden doorgaans in Azië geteeld.
Sommige rassen maken een lage gesloten kool, andere zijn ovaal en iets breder.
Hoe groeit Chinese kool?
Een Chinese kool groeit als een langwerpige krop aan een plant.
Hoe snijd je Chinese kool?
Snijd na het wassen van de kool de onderkant weg. Snijd de Chinese kool vervolgens door de helft en snijd van elke helft dikkere of smallere reepjes.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.