Het vruchtvlees van een avocado is groen, zacht en romig als boter. Een vrucht die veelzijdig is en vooral veel voorkomt in de Mexicaanse keuken.
Geschreven door Véronique
Geplaatst op 03-03-2023.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 03-03-2023
De avocado is een steeds populairder wordende vrucht, die behalve veel smaak ook veel vitamines en mineralen bevat. Een calorierijke vrucht die rijk is aan goede vetzuren.
Avocado is zeer rijk aan antioxidanten en een goede bron van vezels. De avocado is daarnaast rijk aan goede vetten, ofwel onverzadigde vetten die helpen met het verlagen van ons cholesterol.
Avocado's bevatten o.a. vitamine B9 en E, kalium, magnesium en carotenoïden.
Avocado's zijn het hele jaar door verkrijgbaar. Het hoogseizoen is echter van oktober tot april.
De houdbaarheid is afhankelijk van het rijpheidsstadium van de avocado. Een stevige avocado kun je tot wel 5 dagen op kamertemperatuur bewaren. Zodra de avocado al zacht is, kun je deze het beste op een iets koudere plek bewaren. Niet in de koelkast, maar bijvoorbeeld in een kelder, waar je deze vervolgens 2 tot 3 dagen kunt bewaren.
Wil je de avocado helpen om sneller rijp te worden? Plaats deze dan op de fruitschaal naast bananen en/of appels.
Zodra je de avocado hebt aangesneden zal deze snel verkleuren. Om dit proces te vertragen, kun je deze - met pit - het beste zo snel mogelijk inwrijven met citroensap en inpakken met aluminiumfolie. Bewaar deze vervolgens in de koelkast.
Welke avocado je het beste kunt kiezen, hangt af wanneer je deze wilt eten. Als je de avocado op dezelfde dag of een dag later wilt eten, kun je het beste een exemplaar kiezen die al zacht is. Let er dan wel op dat deze niet te zacht is, een te zachte avocado is namelijk al overrijp.
Wanneer je de avocado een aantal dagen later nodig hebt, kun je het beste een exemplaar kiezen die nog een beetje stevig is. Kies bij voorkeur geen avocado die keihard is.
Er bestaan ontzettend veel soorten avocado, deze variëren vooral in vorm en formaat. De meest bekende zijn de Hass avocado en de Fuerte avocado.
Is avocado gezond?
Een avocado is gezond omdat deze veel goede vetten, vezels, vitamines en mineralen bevat.
Hoeveel calorieën in een avocado?
Er zitten ongeveer 335 kilocalorieën in een avocado (180 gram).
Is avocado goed om af te vallen?
Ondanks dat avocado een calorierijke vrucht is kan deze je helpen om af te vallen. De vrucht zorgt er namelijk voor dat je lang een verzadigd gevoel hebt, hierdoor ga je minder eten.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.