Een aubergine met zijn zijdezachte vruchtvlees is een zomergroente. Een aubergine dien je volledig te garen voor je deze zal eten, anders zal deze iets bitter zijn.
Geschreven door Véronique
Geplaatst op 02-09-2022.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 02-09-2022
De aubergine is een echte zomergroente, de aubergine heeft namelijk veel zon nodig. Niet voor niks dat deze vooral gebruikt wordt in de Mediterrane keuken. De aubergine heeft een milde en fijne smaak en combineert goed bij vele soorten ingrediënten.
De aubergine is zeer caloriearm en rijk aan vezels die bijdragen aan een goede darmgezondheid. Daarnaast zit aubergine vol met vitamines, kalium, mangaan, koper en selenium. Deze groente zorgt voor een verzadigd gevoel, waardoor het ideaal is in een dieet.
Het seizoen van aubergine loopt van juni tot september, maar is in principe het hele jaar verkrijgbaar.
Aubergines zijn een kleine week houdbaar in de groentelade van de koelkast.
Een goede aubergine herken je aan een gladde en glanzende schil en de aubergine moet stevig aanvoelen. Bij een verse aubergine is de steel groen.
Er bestaan ontzettend veel soorten aubergine. De meestvoorkomende aubergine is de langwerpige paarse aubergine, bijna zwart van kleur. Deze heeft een glanzende schil en wit zacht vruchtvlees.
Er bestaan ook licht paarse, gestreepte en witte soorten. De vorm varieert ook van bol tot lang en langwerpig. Daarnaast zal het formaat ook nog per soort variëren.
Hoeveel weegt een aubergine?
Een aubergine weegt gemiddeld ongeveer 300 gram.
Is aubergine gezond?
Aubergine is gezond omdat het veel vezels, mineralen en vitamines bevat.
Hoe lang aubergine bakken?
Aubergine kun je het beste pas eten als deze volledig gaar is, omdat rauwe aubergine slecht verteerbaar is.
De exacte baktijd van aubergine is afhankelijk van de dikte.
Als je de aubergine in dikke plakken hebt gesneden kun je deze bakken in de oven (200 graden Celsius) en zijn ze na ongeveer 15 minuten volledig gaar.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.