De abrikoos is een echte zomervrucht met een zoete smaak. Meestal wordt deze gedroogd gebruikt, maar een verse abrikoos is een echte verwennerij.
Geschreven door Véronique
Geplaatst op 17-11-2022.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 20-11-2022
De abrikoos is een steenvrucht die zowel in zoete en hartige gerechten gebruikt wordt. De gedroogde abrikoos is vaak zoeter dan de verse, hieraan is geen extra suiker toegevoegd maar de smaak is simpelweg zeer geconcentreerd.
Abrikoos is een zoete vrucht, maar bevat nauwelijks calorieën. De abrikoos bevat veel provitamine A en vitamine B en C.
Daarnaast ook rijk aan kalium, vezels, magnesium, fosfor en nog veel meer.
Het hoogseizoen van verse abrikozen is van juni tot augustus. Gedroogde abrikozen zijn echter het hele jaar door verkrijgbaar.
Een verse abrikoos is nogal fragiel en houdt niet van kou. Bewaar abrikozen daarom niet in de koelkast, maar op de fruitschaal. De abrikozen zijn dan maximaal 2 dagen houdbaar.
Abrikozen rijpen na het oogsten niet meer, kies daarom een abrikoos die een beetje zacht is en een zoete geur heeft.
Er bestaan tientallen rassen abrikozen. Zowel de smaak als het formaat verschilt per ras. Ook het seizoen dat er geoogst kan worden, kan verschillen.
Hoe eet je een abrikoos?
De schil van een abrikoos is eetbaar, de pit in de abrikoos niet. Als je de pit wilt verwijderen kun je met een klein mesje rond de pit snijden, draai dan de twee helften en verwijder de pit.
Hoeveel abrikozen per dag is gezond?
Het is aan te raden niet meer dan 3 abrikozen per dag te eten.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.