Zelf pizza deeg maken is heel gemakkelijk, met maar een paar ingrediënten, een beetje liefde en tijd zet jij een eigen gemaakte pizza op tafel. Mmm!
Pizza deeg maak je heel gemakkelijk zelf. Volg deze visuele instructies en je zult merken hoe weinig moeite het eigenlijk kost. En je hebt maar enkele ingrediënten nodig, dus het is ook nog eens goedkoop.
Verzamel alle ingrediënten en meng gist en suiker in een kleine kom. Schenk de helft van het lauwwarme water bij de gist en meng goed. Wacht ongeveer 10 minuten tot het mengsel gaat schuimen. Door de toevoeging van suiker en water gaat de gist werken, en zal het mengsel er uitzien zoals op onderstaande foto:
Als het mengsel niet schuimig is geworden, kan het zijn dat het water niet lauwwarm was. Probeer het dan nogmaals, want gist dat niet actief is geworden zal niet het gewenste resultaat opleveren.
Wij gebruikten een keukenmachine met deeghaak, maar je kunt het deeg gemakkelijk met de hand kneden. Voeg de bloem toe aan de kom en maak een klein kuiltje in het midden waar je het zout in doen. Meng dit en schenk er dan het gistmengsel bij terwijl je begint met kneden.
Voeg de andere helft van het lauwwarme water beetje bij beetje toe samen met de olijfolie.
Meng het deeg op middelmatige snelheid en kneed ongeveer 10 minuten, afhankelijk hoe het deeg zal reageren. Zodra het deeg gemakkelijk van de kom los komt, vorm je het in een bal. Dek af met een warme vochtige theedoek en laat het deeg ongeveer een uur rijzen, of tot het verdubbeld is.
Bestuif het aanrecht met bloem en kneed het deeg nogmaals door om het te versoepelen. Bestuif dan ook de deegroller en rol het deeg uit tot de gewenste dikte.
Nu heb je zelf je eigen pizza bodem gemaakt, deze kun je nu beleggen met verschillende soorten groenten, kaas, vlees, vis of wat je wilt. Bijvoorbeeld deze pizza met ham en paprika.
Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de pizza mooi goudbruin in ongeveer 15 minuten, of tot de pizza bodem krokant is geworden. Exacte tijd is afhankelijk van de dikte van de bodem en de soort oven die je gebruikt.
Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/stap-voor-stap-zelf-pizza-deeg-maken
Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.