Stap-voor-stap zelf pizza deeg maken

Zelf pizza deeg maken is heel gemakkelijk, met maar een paar ingrediënten, een beetje liefde en tijd zet jij een eigen gemaakte pizza op tafel. Mmm!

Wat vind jij van dit blog?
14 stemmen

Pizza deeg maak je heel gemakkelijk zelf. Volg deze visuele instructies en je zult merken hoe weinig moeite het eigenlijk kost. En je hebt maar enkele ingrediënten nodig, dus het is ook nog eens goedkoop.

Ingrediënten

  • 1 zakje instant gist (7 gram)
  • 1 theelepel suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 200 gram bloem - voor een extra krokante bodem kun je ook bloem voor witbrood gebruiken.
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 ml lauwwarm water
Stap-voor-stap zelf pizza deeg maken

Verzamel alle ingrediënten en meng gist en suiker in een kleine kom. Schenk de helft van het lauwwarme water bij de gist en meng goed. Wacht ongeveer 10 minuten tot het mengsel gaat schuimen. Door de toevoeging van suiker en water gaat de gist werken, en zal het mengsel er uitzien zoals op onderstaande foto:

Stap-voor-stap zelf pizza deeg maken

Als het mengsel niet schuimig is geworden, kan het zijn dat het water niet lauwwarm was. Probeer het dan nogmaals, want gist dat niet actief is geworden zal niet het gewenste resultaat opleveren.

Stap-voor-stap zelf pizza deeg maken

Wij gebruikten een keukenmachine met deeghaak, maar je kunt het deeg gemakkelijk met de hand kneden. Voeg de bloem toe aan de kom en maak een klein kuiltje in het midden waar je het zout in doen. Meng dit en schenk er dan het gistmengsel bij terwijl je begint met kneden.

Stap-voor-stap zelf pizza deeg maken

Voeg de andere helft van het lauwwarme water beetje bij beetje toe samen met de olijfolie.

Stap-voor-stap zelf pizza deeg maken

Meng het deeg op middelmatige snelheid en kneed ongeveer 10 minuten, afhankelijk hoe het deeg zal reageren. Zodra het deeg gemakkelijk van de kom los komt, vorm je het in een bal. Dek af met een warme vochtige theedoek en laat het deeg ongeveer een uur rijzen, of tot het verdubbeld is.

Stap-voor-stap zelf pizza deeg maken

Bestuif het aanrecht met bloem en kneed het deeg nogmaals door om het te versoepelen. Bestuif dan ook de deegroller en rol het deeg uit tot de gewenste dikte.

Stap-voor-stap zelf pizza deeg maken

Nu heb je zelf je eigen pizza bodem gemaakt, deze kun je nu beleggen met verschillende soorten groenten, kaas, vlees, vis of wat je wilt. Bijvoorbeeld deze pizza met ham en paprika.

Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de pizza mooi goudbruin in ongeveer 15 minuten, of tot de pizza bodem krokant is geworden. Exacte tijd is afhankelijk van de dikte van de bodem en de soort oven die je gebruikt.

 


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/stap-voor-stap-zelf-pizza-deeg-maken


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


← Vorig blog
Basilicum drogen

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.